Рівне:

Створення та просування сайтів

Чому в Україні немає економічної стабільності

Актуально 06-сер, 2009, 10:349 prov 900
Чому в Україні  немає економічної стабільності


Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко обіцяє після президентських виборів довести, що стрибки курсу гривні спричинені спекуляціями на ринку валют.
На зустрічі з вкладниками «Родовід Банку» вона, зокрема, зазначила, що «доведе, що всі операції, які були проведені під час кризи у банківській сфері, привели до того, що спекуляція досягла небачених розмірів. Що вона планувалася свідомо, що гроші, які використовувалися для таких спекуляцій, на жаль, надавалися державою, і те, що відбулося з гривнею, безумовно, нелогічно. Жодна національна валюта не впала так, як впала гривня».
За словами Прем`єра, «те, що сьогодні відбувається з курсом гривні – доведено абсолютно точно - були зроблені великі транзакції, які використовували коливання курсу гривні знову для того, щоб заробити мільярди гривень», - сказала вона. На жаль, сьогодні уряд не має права втручатися в діяльність комерційних банків. Це стане можливим лише після перемоги на президентських виборах.
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко припустила, що вже у березні 2010 року стане абсолютно точно відомо, «хто і як забрав гроші на офшорні рахунки». «Рано чи пізно, я думаю, що не пізніше за березень, всі карти будуть відкриті, і кожен громадянин в Україні побачить, що було зроблене з 87 мільярдами гривень, які були пущені, щоб захистити країну від кризи», - сказала вона.
Юлія Тимошенко також підкреслила, що після виборів Національний банк зможе працювати грамотно, і в країні встановиться курс, що відповідатиме економічній і фінансовій ситуації.
Варто наголосити, що обрання Юлії Тимошенко на посаду Президента країни гарантуватиме мир і спокій у державі. Вона не має намір розпускати український парламент. Про це йдеться, зокрема, в інтерв’ю першого віце-спікера Олександра Турчинова газеті “Комерсант-Україна”.
“У дестабілізації ситуації в країні зацікавлені тільки ті, хто в такий спосіб хоче посилити свої політичні позиції, незважаючи на інтереси держави і народу. Це не наш шлях”, - сказав він. “Наш шлях – шлях стабілізації і конкретних результатів, а не революційних потрясінь”, - заявив Турчинов. “Економіка може розвиватися тільки в політично стабільній державі – а для цього необхідно знизити кількість позапланових виборів, розпусків, розгонів і так далі”. Тому у випадку перемоги на виборах Юлії Тимошенко не планується нікого розганяти, навпаки, стоїть задача об’єднати націю і припинити політичне протистояння. Це єдино правильний шлях для подолання наслідків світової економічної кризи.
Президент України й далі продовжує ставити палки в колеса українському уряду. Ось і цього разу він наклав вето на закон про підготовку до Євро-2012. За словами керівника Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента України Романа Жуковського, своє рішення Президент мотивував тим, що Національному банку, як і комерційним банкам, необхідно сформувати резерви під свої кредитні операції. Крім того, в Секретаріаті не виключають, що за підсумками 2009 року Нацбанк може задекларувати збиток. Що є дуже дивним, зважаючи на статки керівників цього банку та політику, яку вони проводять з організації валютних спекуляцій. Народний депутат від БЮТ Юрій Прокопчук зазначає, що застосування права вето до закону, яким передбачалося фінансування підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року за рахунок прибутку НБУ, продемонструвало безвідповідальну позицію Президента України Віктора Ющенка. Адже проведення спортивного змагання такого рівня – показник серйозності українських претензій на гідну роль у європейському співтоваристві і шанс для країни стати відомою не лише через Чорнобиль і корупцію, а також відкрити Україну мільйонам європейських футбольних уболівальників, як сильну, економічно стабільну та демократичну державу. Навіть Верховна Рада з цього питання знайшла порозуміння, депутати забули про політичні розбіжності та ухвалити закон, який би розв`язав питання фінансування підготовки до європейського футбольного форуму. На жаль, Ющенко не надто турбується підготовкою України до проведення футбольного свята. Але є сподівання, що це надумане вето депутати обов’язково подолають, навіть якщо для цього доведеться повернутися з відпустки й скликати позачергову сесію.
Олександр Піченко,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору