Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 13-сер, 2009, 10:089 prov 1 217
У неділю поновлюється першість області з футболу у другій лізі, а в неділю — чемпіонат області у першій лізі. Лідирує у чемпіонаті березнівський „Случ” — 24 очки. На два менше у кузнецовського ”Ізотопа-РАЕС”. Замикає трійку кращих рівненська ”Славія” — 20. Нинішній володар Кубка області та минулорічний чемпіон оржівський ”ОДЕК” з 17 очками перебуває на четвертій сходинці. У дванадцятому турі гратимуть: ”Случ” — ”Сокіл”, ”Славія” — ”Волинь-Цемент”, ”Хімік” — ”Маяк”, ”Вельбівно” — ”ОДЕК”. Завершать тур у середу команди ”Верес-2-Штурм” та ”Гоща-АМАКО”. Серед бомбардирів лідирує Андрій Давидюк (”ОДЕК”), який забив дев’ять голів. По вісім разів відзначилися Олександр Колос (”Ізотоп-РАЕС”) та Анатолій Борейчук (”Маяк”).
В середу відбулася перенесена гра першого кола між командами ”Верес-2-Штурм” — ”Волинь-Цемент”.
У другій лізі розпочнуть другу половину в суботу ФК ”Смига” та ”Горинь”. У неділю матчі дванадцятого туру проведуть ”Фіалка” — ”Горизонт”, ”Сатурн” — ”Енергія”, ”РОКО-Городок” — ”МлинКов”, ”Полісся” — ”Фортуна”. Матч ФК ”Гоща” — ”Водник” перенесено на друге вересня. У турнірній таблиці лідирує костопільський ”Горизонт” — 25 очок. На два менше у володимирецької ”Енергії” та ”Фортуни” (Велика Омеляна). На четвертому місці ”РОКО-Городок” (21 пункт) та рівненський ”Водник” (20). Боротьбу кращих бомбардирів очолює Віталій Брика (”Енергія”) — 16 голів. Найближчі переслідувачі забили вдічі менше — Олександр Ничипорчук (”Полісся”) та Андрій Малиш (”РОКО-Городок”) мають у своєму доробку по сім голів.
Як видно, щільність в обох лігах лідируючих команд велика. Це говорить про цікаву боротьбу за нагороди змагань.
***
Фінальні змагання Всеукраїнського турніру з футболу, на призи клубу ”Шкіряний м’яч”, відбудуться з 20 по 22 серпня на стадіоні ”Авангард”.
***
На чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед юніорів, який відбувся у сербському місті Ново Сад, збірна України здобула чотири золотих і одну срібну нагороду, посівши у підсумку третє загальнокомандне місце у медальному заліку. Попереду команди Німеччини та Росії. Приємно, що свій внесок у здобуття золота зробила рівнянка Ольга Земляк. Вихованка тренера Олега Машанєнкова, разом із Юлією Краснощок, Аліною Логвиненко та Юлією Баралей були кращими у жіночій естафеті 4 по 400 метрів. Дівчата показали результат 3:35.82 й встановили новий юніорський рекорд України в цій дистанції.
***

Рівненщина спортивна


Впродовж чотирьох днів в Євпаторії проходив відкритий літній чемпіонат України з плавання, в якому взяли участь рівненські спортсмени. Найкраще виступили Анна Хлістунова та Катерина Дікіджі. Анна на дистанції 50 метрів брасом була першою з результатом 32,69 секунди, а на дистанції 200 метрів комплексного плавання була другою. Катерина стала чемпіонкою на дистанції 200 метрів вільним стилем з результатом 2:02,92 секунди та двічі була п’ятою на дистанціях: сто метрів на спині та 50 метрів батерфляєм.
П’ятими фінішували на своїх дистанціях Андрій Яськів (50 на спині), Сергій Варварук (100 метрів на спині), Роман Приходьмо (400 метрів комплексне плавання), Галина Петрушко (50 метрів брасом), четвертою була Надія Гуменюк (200 метрів на спині). В решті дисциплін результати рівненських плавців були скромніші.
***
Впродовж тижня, в німецькому Бонні проходили фінальні змагання чемпіонату Європи з бейсболу серед юніорів серед команд групи “А”. Найсильнішими командами, в цій віковій категорії, були збірні Словаччини, Чехії, Німеччини, Голандії, Італії, Росії, Бельгії, Франції, Іспанії та України. На груповому етапі збірна команда України зазнала чотири поразки: від збірної Німеччини 2-11, Голандії 2-12, Росії 1-10 та Словаччини 4-6. У боротьбі за 8-10 місця українці спочатку поступилися чехам 1-8, а потім святкували перемогу 14-1 над бельгійцями. Таким чином, ці три збірні мали в своєму доробку один виграш та один програш. Лише за кращою різницею зароблених очок збірна України фінішувала на восьмому місці та в наступному чемпіонаті Європи знову виступатиме в групі “А”. Отже юні спортсмени виконали завдання — залишитися в групі “А”.
В складі збірної команди України були і представники Рівненщини — учні ОК ДЮСШ “КОЛОС” та гравці рівненського бейсбольного клубу “ЗАХІДНИЙ ВОГОНЬ” (тренер Володимир Судимак) Іван Скринський та Олександр Каленіков.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору