Рівне:

Створення та просування сайтів

Сусід Гурченко та одногрупник Жаботинського тренує острозьких боксерів

Актуально 20-сер, 2009, 14:069 prov 1 009
Закінчення. Початок читайте в №33 (237).
Були виготовлені відповідні афіші, програми, учасників матчу нагороджували спеціальними призами. Людей на острозькому стадіоні зібралося дуже багато. Аби розрахуватися зі столичною командою, Віталій Мартиненко поширював білети серед працівників підприємств, установ, організацій, колгоспів Острожчини. Хоч сільські футболісти матч програли з рахунком 1:4, але острожчани мали можливість побачити на полі уславлених футболістів: Сабо, Хмельницького, Турянчика та ін. Дехто і нині згадує той матч, розповідає про його перебіг.
Після виходу на заслужений відпочинок, своєї улюбленої справи не покинув. Чотири роки тому, міський голова Тарас Пустовіт запропонував Віталію Мертиненку взятися за підготовку юних боксерів у Острозькій гімназії. Результат роботи вже відчутний. Юні боксери радують острожан і свого тренера успіхами. Тренує ветеран спорту, віднедавна, і дівчат.
Син тренера Олександр, також досяг у боксі хороших результатів. Свого часу він зайняв друге місце на чемпіонаті України серед молоді, вигравав біля 20 різноманітних турнірів, у тому числі і всесоюзних, зокрема в Москві, Електросталі, Лієпаї, Ташкенті, Ізмаїлі, Кривому Розі та ін. Був членом збірної команди України, товариства ”Буревісник”. В 19 років отримав почесне звання ”Майстер спорту СРСР”. Після завершення кар’єри у боксі, також не порвав з ним, і нині, працює у Рівному тренером, нещодавно отримав кваліфікацію судді міжнародної категорії. У боксі досяг успіхів і внук пана Віталія – Роман Драчук, який неодноразово вигравав обласні та республіканські турніри.
Без сумніву, Віталій Мартиненко – людина закохана в свою працю, активна і цілеспрямована. Та, не тільки одним боксом він живе. В кінці минулого року, в Острозі проходив щорічний шаховий турнір, де він зайняв високе третє місце, серед 47 учасників.
Іван ГЛУШМАН,
Острог.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору