Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівне налагодить партнерські зв’язки з Любліном

Актуально 20-сер, 2009, 14:079 prov 1 139
Рівне налагодить партнерські зв’язки з Любліном


Офіційна делегація з Рівного, у складі міського голови Володимира Хомка, заступника міського голови Андрія Філіна та начальника управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Сергія Процика, побувала у польському Любліні. Про це повідомили у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення Рівненського міськвиконкому.
Візит відбувся у рамках проведення переговорів про можливість співпраці, на умовах міст-партнерів. За словами заступника міського голови Рівного Андрія Філіна, в ЄС існують програми з підтримки та залучення прикордонних міст до співпраці. До 2009 року, це були програми лише прикордонного співробітництва й включали міста та області, які мали спільний кордон (наприклад, Люблінське воєводство та Волинська область). Тепер, це програми транскордонного співробітництва, тобто сюди входять міста й області, які межують з прикордонними областями. Кошти на розвиток спільних проектів між містами Польщі та України надаються Євросоюзом. ЄС виділив 200 мільйонів євро до 2013 року (ці кошти спрямовуватимуться, як на українські, так і на білоруські області). Ті програми, які погодять у Брюсселі, фінансуватимуться Євросоюзом.
”Ми спільно розробляємо ці проекти, але подає їх польська сторона. Тож ми можемо претендувати на певні кошти, і це не гуманітарна допомога, вони дійсно спрямовуються на розвиток дружніх стосунків”, – каже Андрій Філін.
Наразі, фахівці відділу міжнародних відносин мерії Любліна виявили бажання приїхати до Рівного у вересні і допомогти у цій справі, зокрема, вони проведуть відповідні лекції, семінари для рівненських спеціалістів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору