Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 03-вер, 2009, 13:199 prov 1 215
Швейцарія не хоче бути сірим офшором і порушує банківську таємницю
Франція одержала дані про 3 000 людей, які мають рахунки в трьох швейцарських банках, заявив міністр бюджету Франції Ерік Верт в інтерв`ю газеті “Journal de Dimanche”.
За його словами, значне число цих людей “з великим ступенем вірогідності” приховують доходи від скарбниці. Активи всіх підозрюваних Верт оцінив приблизно в 3 млрд. євро. Велику частину інформації про 3 000 клієнтів уряду добровільно надали два швейцарські банки, що працюють у Франції, іншу податківці зібрали самостійно.
Верт закликав співвітчизників врегулювати відносини з бюджетом до кінця року, інакше їх притягатимуть до відповідальності. Тим, хто погодиться сплатити податки, не слід розраховувати на амністію, попередив Верт: “Вони повинні повністю погасити заборгованість перед урядом”.

У Греції вчинено два теракти
Саморобна бомба вибухнула в середу вранці в Афінах перед будівлею біржі, повідомили в поліції.
Поліція встигла до вибуху оточити небезпечний район, оскільки про підготовлюваний теракт повідомив невідомий, який подзвонив в редакцію газети “Елефтеротіпія”. Проте, незважаючи на вжиті запобіжні заходи, в результаті вибуху одна жінка отримала легкі поранення.
Бомба встановили у вкраденому автомобілі. Вибух знищив декілька машин і завдав шкоди будівлі біржі.
Ще одна бомба вибухнула в місті Салоніки, проте ніхто не постраждав. Вибуховий пристрій було розміщено у будівлі міністерства у справах Македонії і Фракії. В цьому випадку терористи також попередили про підготовлюваний вибух: вони повідомили про свої плани по телефону місцевому телебаченню.

ПАР звинуватила Канаду в расизмі після надання притулку білій людині
Правляча партія ПАР — Африканський національний конгрес (АНК) — назвала расистським рішення Канади надати політичний притулок білій людині з Південно-Африканської Республіки.
Сам потерпілий, 31-річний Брендон Хатлі (Brandon Huntley), заявляє, що в ПАР він став мішенню декількох жорстоких нападів через колір своєї шкіри, тоді як поліція при цьому не втручалася.
АНК назвав звинувачення Хатлі надуманими, а напади пов’язав із важкою криміногенною ситуацією у країні. Влада ПАР вважає, що дії Канади тільки сприяють розпалюванню расистських настроїв у країні.
Нагадаємо, з моменту приходу до влади в 1994 році уряд чорної більшості в ПАР оголосив, що має намір передати чорним близько третини всієї землі, що належить білим фермерам, до 2014 року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору