Рівне:

Створення та просування сайтів

Український бюджет вже з’їв 1,5 з 2 мільярдів доларів кредиту?

Україна і світ 15-лип, 2010, 11:129 prov 985
З 2 млрд. дол. кредиту російського “Внєшторгбанку” (ВТБ) 1,5 млрд. дол. вже витрачено на бюджетні потреби.
Про це в інтерв’ю УНІАН заявив екс-міністр економіки Богдан Данилишин.
“Щодо “російського кредиту” на 2 млрд. дол., або 15,8 млрд. грн., які Україна одержала 8 червня, за три тижні від нього залишилося лише 500 млн. дол., а решту конвертовано в гривню і використано на поточні потреби бюджету”, - сказав Б.Данилишин.
Він зазначив, що саме завдяки цим коштам вдалося відновити ресурсну забезпеченість Єдиного казначейського рахунку - з 1,4 млрд. грн. на момент приходу нової влади до 11,7 млрд. грн.
“Якби Україна в червні не одержала “російський кредит”, то на Єдиному казначейському рахунку було б “мінус” 4,1 млрд. грн.”, - заявив екс-міністр економіки. “Мабуть, це і є “досягненням” нинішнього уряду – навчитися за три тижні “проїдати” зовнішні кредити. Неважко здогадатися, скільки ще таких кредитів до кінця 2010 року нинішній уряд хоче використати. І тому, можливо, першочергове завдання нинішньої влади – за будь-яку ціну і за будь-яких умов одержати зовнішню позику, і не лише від МВФ”, - зазначив Б.Данилишин.
Як повідомляв УНІАН, 8 червня Україна одержала від “ВТБ” кредит у розмірі 2 млрд. дол. для покриття дефіциту Державного бюджету під 6,7% річних.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору