Рівне:

Створення та просування сайтів

Президент України з дружиною переглянув концерт митців Рівненщини

Актуально 10-вер, 2009, 13:209 prov 1 412
Президент України з дружиною переглянув концерт митців Рівненщини


Президент України Віктор Ющенко разом з дружиною пані Катериною Ющенко переглянув звітний концерт митців Рівненської області ”Пісні бурштинового краю”, який продовжує Фестиваль мистецтв України.
”З кожним концертом Фестивалю мистецтв України ми бачимо, якою багатою і різноманітною є наша національна культура і, водночас, єдиною, спільною, рідною для всіх нас”, — сказав у своєму вітальному слові Президент.
Віктор Ющенко відзначив, що Рівненщина є однією з найвизначніших святинь України – адже на цій землі Іван Федоров надрукував Острозьку Біблію, тут побачило світ Пересопницьке Євангеліє — на його рукотворній копії, зробленій на замовлення Івана Мазепи, нині складають присягу Президенти України.
Глава держави відзначив, що з Рівненщини вийшли такі видатні особистості, як лауреат Нобелівської премії Григорій Шарпак, письменники Данило Братковський, Олекса Стефанович та Улас Самчук.
Президент наголосив, що ”ряд талановитих і прекрасних рівненчан – великий, його неможливо охопити. Як неможливо охопити у слові усю велич вашої землі, її видатне значення для України і виняткову роль ваших земляків у житті всієї нашої держави”.
”Ваш край – це велика українська земля з видатними історичними пам’ятками і багатовіковими традиціями… Я сердечно вдячний вам, рівняни, за те, що ви бережете наш дух, так самовіддано розвиваєте культурні й духовні традиції і дбаєте про Україну”, – сказав В. Ющенко.
Після виступу Президент України вручив державні нагороди діячам культури і мистецтва Рівненщини.
Фестиваль мистецтв України проводиться з метою сприяння розвитку академічного, традиційного, народного і сучасного мистецтва, професійної та аматорської творчості, а також популяризації етнічних і культурних традицій регіонів нашої держави.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору