Рівне:

Створення та просування сайтів

БЕЗТУРБОТНУ ЮНІСТЬ РОЗМІНЯЛИ НА ЗЛОЧИННІ ЕПІЗОДИ У ЧЕРГОВІЙ КРИМІНАЛЬНІЙ СПРАВІ

Останні новини 17-вер, 2009, 12:569 Lobanovskiy 738
Доки в Сарненському районному суді слухалася справа щодо двох братів – жителів райцентру, 17-річний Петро та 18-річний Віталій продовжували скоювати крадіжки. Здавалося б, чого їм не вистачало?! Благополучна родина, завжди в кишені є гроші на дрібні витрати. Та ні, юнакам, певно, бракувало екстриму та самостійності. І саме тому вони проміняли затишну батьківську оселю на брудний підвал, а безтурботну юність розміняли на злочинні епізоди у черговій кримінальній справі.
– Кілька днів тому працівниками Сарненського райвідділу внутрішніх справ у Рівненській області було затримано двох рідних братів віком 17 та 18 років, які займалися крадіжками на території Сарн та Володимирецького району, – розповів нашому кореспонденту заступник начальника Сарненського РВ УМВС – начальник слідчого відділення Володимир Міщеня. – Обидва хлопця раніше неодноразово потрапляли на лаву підсудних, до того ж мають непогашену судимість, а остання справа щодо їх протизаконної діяльності на даний час слухається в районному суді.
Хлопців до закінчення слухань випустили на підписку про невиїзд. Та вони «не розгубилися» і знову узялися за улюблене заняття. Поки що зарано говорити про кількість крадіжок, які брати скоїли протягом останніх місяців, адже не всі потерпілі зверталися до міліції, і іноді встановити особи обкрадених правоохоронцям вдається лише після того, як підозрювані пишуть чергову явку та вказують на місце, звідки щось поцупили.
– За даними фактами слідчим відділенням Сарненського РВ УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, – продовжує Володимир Міщеня. – Чим цікаві ці молоді люди? Фактично виховувалися і росли в нормальній сім’ї, були всім забезпечені, і тому дати логічне пояснення, чому вони скоювали крадіжки, практично неможливо. Батьки не шкодували для них грошей ані на одяг, ані на їжу. Сім’я жила в достатку. Незважаючи на це, юнаки постійно тікали з дому, мешкали у підвалах, крали найрізноманітніші побутові речі, які можна було здати на металобрухт чи перепродати, приміром, велосипеди, мобільні телефони тощо. Також вони викрадали консервацію, яку зазвичай «знищували» самотужки. На даний час брати затримані в порядку статті 115 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання щодо них міри запобіжного заходу – взяття під варту.
Загалом, за словами Володимира Міщені, сарненські правоохоронці протягом кінця минулого та початку нинішнього року заарештували вісім молодих людей віком 16-19 років (не рахуючи того, що вищезгадані брати до рук міліціонерів лише упродовж 2009 року потрапили вдруге). Юні громадяни фактично «тероризували» місцевих мешканців, викрадаючи у них усе, що погано лежить. Та зухвалі у поведінці з працівниками органів внутрішніх справ і при скоєнні злочинів, вони зазвичай перед служителями Феміди постають «білими і пухнастими», навіть розплакатися можуть… Тому найчастіше й опиняються на підписці і вирок отримують відносно пом’якшений. Якщо чесно, стає страшно від думки, що чекає таких молодих людей у майбутньому… Виправлення? Спокута власної провини? А чи відчувають вони її, ту провину, узагалі?! Чи просто перетворили своє існування на гру, здобуваючи не нормальну професію, а кримінальний досвід, та обираючи замість путівки в життя, оплаченої любов'ю батьків і зусиллями педагогів, безкоштовну «подорож» під конвоєм у не надто віддалені місця…
Марина НОНКА, ВЗГ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору