Рівне:

Створення та просування сайтів

Віктор Матчук: Запропонований урядом бюджет - нереальний

Останні новини 22-вер, 2009, 11:229 Lobanovskiy 635
Віктор Матчук, губернатор Рівненської області, переконаний, що бюджет у такому вигляді, в якому він є сьогодні, нереальний, оскільки головний фінансовий документ країни не можна приймати на основі нового бюджетного кодексу, який повністю розбалансовує фінансову систему. «Бюджетний кодекс у сьогоднішньому вигляді, - надзвичайно «сирий» документ», - каже «нашоукраїнець».
Він підкреслив, що зміни до бюджетного кодексу повинні прийматися лише після внесення змін до закону про місцеве самоврядування. «Коли зміняться функції органів місцевого самоврядування, тоді з’являться додаткові фінансові ресурси. Сьогодні сільські, селищні ради не готові до виконання тих функцій, які передбачаються новим бюджетним кодексом».
«Наприклад, кожна сільська рада отримує кошти на охорону від пожежі, - розповідає губернатор. - У Рівненській області тільки п’ять сільських рад мають пожежні команди, для них грошей, щоб обслуговувати всю область, буде недостатньо. Ті, хто не має пожежних команд, за ці гроші їх створити не зможуть і ніяким чином виконати цю функцію теж не зможуть. Вони просто перерозподілять кошти і використають для якихось інших цілей, - можливо, для збільшення штату сільської ради».
«Теж саме стосується рівномірного фінансування сільських рад у сфері освіти, - каже Матчук. - Не кожна сільська рада має свою школу. В тих селах, де є школа, не вистачатиме грошей для її утримання, оскільки там навчаються також діти сусідніх сіл. А в тих селах, де немає шкіл, кошти також підуть на якість інші цілі».
«Я сумніваюсь, що вони передадуть ці кошти у розпорядження сусідньої сільської ради. Замість того, щоб отримати баланс, ми отримаємо ще більший дисбаланс фінансової системи», - додав «нашоукраїнець».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору