Рівне:

Створення та просування сайтів

ЮЩЕНКО ПІДПИСАВ НОВУ РЕДАКЦІЮ ЗАКОНУ ПРО МІСЦЕВІ ВИБОРИ

Україна і світ 29-гру, 2005, 12:459 prov 2 443
Президент України Віктор Ющенко підписав закон “Про внесення змін до Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, передає УНІАН.
Текст закону міститься на офіційному сайті глави держави.
21 грудня Верховна Рада України ухвалила в новій редакції закон України “Про внесення змін до Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, частково врахувавши пропозиції Президента. “За” проголосувало 387 народних депутатів з 409 зареєстрованих у залі.
Переважна більшість зауважень Президента, врахованих у новій редакції, має редакційний і уточнювальний характер. Серед них, наприклад, Верховна Рада погодилась скоротити термін повідомлення ЦВК та територіальної виборчої комісії про утворення виборчого блоку для участі у місцевих виборах з 95 до 45 днів.
Також уточнено формулювання, відповідно до якого одна і та сама особа не може одночасно балотуватися більше, ніж в одному окрузі з виборів до відповідної сільської, селищної ради.
Водночас депутати відмовились вносити зміни щодо діяльності ЗМІ та ведення передвиборчої агітації.
Крім того, за пропозицією профільного комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, депутати в прикінцевих положеннях записали, що вибори до місцевих органів самоврядування 26 березня 2006 року проводяться з такими особливостями: подання керівних органів місцевих організацій партій (блоків) щодо кандидатур до складу територіальних виборчих комісій вносяться до відповідної ради не пізніше, як за 80 днів до дня виборів; територіальні виборчі комісії утворюються не пізніше, як за 75 днів до дня виборів; оприлюднення рішень про формування та склад ТВК здійснюється не пізніше, як на 5 день з дня його прийняття; утворення виборчих округів для виборів депутатів сільської, селищної ради здійснюється не пізніше, як за 72 дні до дня виборів; оприлюднення повідомлень про виборчі округи із зазначенням їх номерів, меж, центрів, орієнтовної кількості виборців у кожному виборчому окрузі здійснюється не пізніше, як за 71 день до дня виборів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору