Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині оптимізовуватимуть мережі медустанов

Останні новини 22-вер, 2009, 11:259 Lobanovskiy 805
Члени постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків констатують, що, згідно з новими принципами формування бюджетів, обласна скарбниця наступного року буде не в змозі утримувати наявну кількість об’єктів обласної комунальної власності. Відтак назріла потреба провести оптимізацію мережі установ, зокрема – у медичній галузі.
Стурбованість депутатів обласної ради поділяє і начальник головного фінансового управління ОДА. За словами Людмили Кушнер, новації нового бюджетного процесу в пропозиціях уряду – в тому, що більшість ресурсу буде йти безпосередньо в бюджети сіл. Таким чином, обласний бюджет не матиме коштів, щоб утримувати велику кількість закладів.
«Тоді ми повинні звертатися до сіл та селищ, аби щодо деяких об’єктів вони перейшли на співфінансування. Хоча ми всі розуміємо, як важко ці кошти буде залучати», - зазначив голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Олег Хомич на засіданні комісії 21 вересня. Відтак, за його словами, зараз саме час реалізувати те, про що говориться давно, - провести оптимізацію мережі медичних установ. «Адже це очевидно: 240 мільйонів, які ми виділили на медицину цього року, для бюджету наступного року – цифра астрономічна», - додав Олег Хомич.
Члени бюджетної комісії погодилися з такими аргументами і рекомендували управлінню охорони здоров’я надати свої пропозиції до наступної сесії.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору