Рівне:

Створення та просування сайтів

На Володимиреччині словаки з українцями вирощуватимуть квіти

Актуально 24-вер, 2009, 10:139 prov 10 517
На Володимиреччині словаки з українцями вирощуватимуть квіти


В селі Заболоття Володимирецького району відкрили спільне українсько-словацьке підприємство з вирощування квітів «Флорія-Україна».
На відкриття приїхали директор ВП «Рівненська АЕС» Михайло Колісніченко, представники торгового дому «Укрфлора» (м. Київ), який отримав ексклюзивне право на реалізацію продукції СП, директор «Флорії» Олег Ординат, словацькі партнери підприємства в особі Даніеля Гербеля, посол Словаччини в Україні Павол Гамжік, а також народний депутат України Сергій Кошин (фракція БЮТ) та представники місцевої влади - голова Володимирецької районної ради Петро Мартинюк і Заболотський сільський голова Леся Назарук.
Реалізація цього проекту почалася у вересні минулого року, на сьогодні підприємство вже вирощує 23 сорти гербер. Оранжереї, обладнані за інноваційними голландськими технологіями, розмістилися на площі, трохи більшій за 0,7 га (територія колишнього цегельного заводу). Наступного року планується будівництво оранжереї ще на двох гектарах землі.
У теплицях працюють 10 осіб персоналу, все інше робить автоматика, є своя метеостанція. Підприємств такого класу і рівня в Україні небагато, а з вирощування гербер - усього 2 чи 3. Продукцію реалізовувати в Києві та Кузнецовську.
Теплоенергія - основна складова собівартості вирощування дорогих квітів - тут екологічно чиста, її постачає атомна електростанція. Тому собівартість однієї квітки «Флорії-України» - менше 7 гривень, а радувати свіжим виглядом вона буде близько місяця.
Проект обійшовся інвесторам в 1,2 мільйона євро.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору