Рівне:

Створення та просування сайтів

На птахоферму грип не проникне

Актуально 04-травня, 2006, 11:329 prov 1 163
Їдучи до села Жобрин на спільне українсько-французьке підприємство ТОВ « Г-Б» ( «Грільє і Брошукова»), яке вирощує індиків, не думав, що вхід на його територію буде такий же, як на АЕС. Довелося пройти всі необхідні процедури: одягнути «обмундирування» схоже на зимову форму американських морських піхотинців і такі ж головні убори.
Ідея вирощування індиків виникла одночасно як у французької сторони, так і в української. Раніше на місці теперішнього підприємства були майже зруйновані телятники, але завдяки інвестиціям уже більше року тут працює підприємство, яке вирощує індичатину для населення всієї України.
Як розповів технічний директор фірми «Грільє» Жо Луазо, його сторона дуже задоволена результатами вирощування птахів саме на Рівненщині. Що цікаво, яйця індичат привозять із Франції до Угорщини. До нас же майбутні індички та індики потрапляють вагою лише 55 грамів. А через менш ніж три місяці ( і це без гормонів росту, як стверджують працівники) самки досягають 7-8 , а самці 13-16 кілограмів живої ваги. Щоправда, самок на відбій відправляють раніше, ніж самців, тож «мужики» мають змогу пожити довше на тиждень за своїх подруг.
Птахів на фермі тримають у напівтемряві, тому що вони при світлі можуть заклювати одне одного. Індиків час від часу зважують, щоб знати, коли та чи інша вікова група достигла свого вагового максимуму. А далі їх беруть на забій.
За словами головного ветеринарного лікаря В’ячеслава Крижанівського, рівнянам не слід боятися пташиного грипу. Ті санітарні засоби безпеки, які є на підприємстві, виключають можливість його занесення. Також пан Крижанівський розповів кумедні випадки, пов’язані із пташиним грипом. Так, один мешканець Рівненщини зателефонував і повідомив ветеринарам, що десь там лежить мертва ворона і, можливо, вона була хворою на грип. І вимушені були медики виїжджати на місце події та брати проби у загиблої пташки, щоб підтвердити чи спростувати чутки, які вже почали поширюватися серед людей. Як і прогнозували лікарі, ніякої хвороби у пташки не виявили.
Олександр ШЕРШЕНЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору