Рівне:

Створення та просування сайтів

ДО ЕПІДЕМІЇ МЕДИКИ ГОТОВІ

Актуально 09-лют, 2006, 10:249 prov 999
Якого грипу треба остерігатися зараз? Саме це питання обговорювали на черговому засіданні Рівненського незалежного прес-клубу.
У цей епідеміологічний сезон, за словами завідувача епідеміологічного відділу обласної СЕС, грип носитиме форму середньої важкості. Епідеміологи чекають спалаху грипу в кінці лютого і радять всім людям пройти вакцинацію. Але не слід забувати, що не так страшна епідемія грипу, наскільки небезпечнішою є пандемія цього небезпечного захворювання. Що ж таке, власне, означає слово «пандемія»? Цей термін означає розповсюдження інфекційного захворювання в кількох країнах або на кількох континентах з масовим ураженням людей. Вона виникає раз на 25-30 років і саме на неї невдовзі очікують епідеміологи світу. Але не слід боятися масового поширення грипу, зараз уряди всіх держав світу мають плани протидії майбутній пандемії. Це саме стосується й України, правда, план ще не затверджений Кабміном.
Щодо Рівненщини, то тут ситуація зараз під контролем. Як розповів завідувач інфекційного відділу для дорослих Рівненської міської лікарні Сергій Дорошенко, в їхньому відділенні тяжких випадків захворювання на грип немає. Але медики готові, якщо виникне така потреба, госпіталізувати хворих людей. Вже облаштовані палати на 10 чоловік, приготовлені для хворих грипом. Зараз по області зафіксовано 4024 випадки захворювань на ГРЗ, на щастя, цього року ніхто з хворих на грип не помер. Минулого ж року від цього захворювання померло троє наших земляків.
Тож, жителі Рівненщини, прищеплюйтеся, їжте часник та цибулю і, можливо, про таке захворювання як грип, можна буде забути.
Олександр ШЕРШЕНЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору