Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 24-вер, 2009, 10:219 prov 883
У Британії знайшли чорну касу Піночета
Влада Чилі виявила банківські рахунки та депозити в інвестиційних фондах колишнього диктатора країни Августо Піночета.
Основна маса грошей, а це близько 1,7 мільярда доларів, міститься у приватних фінансових інститутах Сполученого королівства, - повідомляє лондонська газета “The Independent”.
За інформацією видання, виявлені кошти - це доходи від торгівлі наркотиками, зброєю, а також від проведеної в Чилі приватизації. Статок міститься у вигляді готівки, в золотих злитках, а також державних облігаціях низки західних країн та акцій компаній.
Пошуки грошей Піночета ведуться за ордером іспанського суду, який ще в 1998 році розпорядився заморозити всі кошти чилійського генерала. Зараз чилійська влада розглядає можливість отримання доступу до цих коштів для їх можливої подальшої конфіскації, - повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на ділові кола лондонського Сіті.
Нагадаємо, Піночет помер у Чилі в грудні 2006 року. До цього він з осені 1998 року до весни 2000 року перебував під арештом у Великобританії за іспанським ордером. Проте британська влада після затяжного розгляду справи прийняли рішення не видавати його на підставі “поганого здоров’я”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору