Рівне:

Створення та просування сайтів

Знайдено рукопис євангелія, який, можливо, написав апостол Варнава

Актуально 27-лют, 2012, 14:079 prov 1 410
Вивченням рукопису арамейською мовою займаються вчені, а Ватикан вже проявляє підвищений інтерес до знахідки.
Знайдено рукопис євангелія, який, можливо, написав апостол Варнава
Турецькі фахівці намагаються з'ясувати автентичність знайденого 2 років тому Євангелія від Варнави - рукописа про життя і діяння Ісуса Христа, написаної, нібито, цим апостолом, засновником Кіпрської церкви. Після цього етнографічний музей Анкари планує виставити цей рукопис на огляд публіки.
Як повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на інформацію газети "Міллієт", вивченням рукописа арамейською мовою зараз займаються вчені, а Ватикан вже проявляє підвищений інтерес до знахідки.
Євангеліє від Варнави, написане на пергаменті, було вилучено митниками в аеропорту Турецької республіки Північного Кіпру в 2000 році. Після конфіскації рукопис 12 років перебував у сховищі речових доказів турецького управління безпеки. І тільки зараз після запиту Етнографічного музею Анкари в генпрокуратуру її передали вченим для дослідження та подальшої передачі в етнографічний музей.
На даний момент факт приналежності тексту християнському святому Варнаві ще не доведений. "Наші фахівці змогли провести початковий аналіз віку рукопису та його мови. Однак більш точні дані будуть тільки після того, як за дослідження візьмуться представники академічних кіл", - зазначив Зюлькуф Їлмаз, керівник департаменту музеїв Головного управління у справах культурних цінностей і музеїв Туреччини.
Євангеліє від Варнави - це текст, що оповідає про життя Ісуса і написаний від імені самого апостола. Питання існування оригінального тексту є досі відкритим. У XVIII столітті і 70-х роках XX століття були виявлені два манускрипти на італійській та іспанській мовах, в яких про життя Ісуса Христа розповідалося від імені апостола Варнави. Проведені дослідження, однак, довели, що обидва рукописи є середньовічними підробками.
expres.ua
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору