Рівне:

Створення та просування сайтів

На дні Чорного моря з’явиться музей

Україна і світ 21-гру, 2006, 15:459 Lobanovskiy 1 170
Відомий американський дослідник Роберт Баллард після експедиції на Чорне море влітку цього року висунув ідею створити недалеко від берегів Криму підводний музей.
Під час проведення досліджень учені знайшли затонулий радянський пароплав «Ленін», декілька підводних човнів і вертольотів, а також залишки візантійського корабля з вантажем.
Частину знайденого буде піднято на поверхню, а інші знахідки стануть експонатами підвідного музею, проект якого вже представили в географічному товаристві США. Під водою встановлять відеокамери, які будуть передавати зображення на екрани в будинок музею на суші, а також в інтернет. Відвідувачі зможуть навіть керувати цими відеокамерами.
Проект будуть спільно реалізовувати Національна академія наук України, Інститут океанографії університету Рід-Айленда і Дослідницький інститут у Містиці, штат Коннектикут.
Баллард має намір знову повернутися до розкопок біля берегів Криму в 2007 році. Дослідження дна Чорного моря зацікавили його завдяки унікальним властивостям тутешньої води.
— Там є сульфат водню. Він дає запах тухлих яєць. Він агресивний до всього живого. Там нічого не може жити. Але завдяки цьому предмети давнини прекрасно збереглися, — повідомив учений.
Баллард уже має досвід створення підводних музеїв — зокрема, на Титаніку, який знайшла його експедиція.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору