Рівне:

Створення та просування сайтів

Депутати просять уряд врятувати Міжнародний аеропорт «Рівне»

Останні новини 28-вер, 2009, 12:529 Lobanovskiy 1 119
На двадцять дев’ятій сесій обласної ради, яка відбулась минулої п’ятниці, особливі дискусії розгорнулися навколо рішення щодо порятунку Міжнародного аеропорту «Рівне». Епопея з цим об’єктом комунальної власності територіальних громад області тягнеться вже не перший рік. І з часом стає все більше зрозуміло, що без допомоги держави забезпечити нормальне функціонування рівненського літовища буде дуже важко. Відтак депутати облради прийняли звернення до Кабінету Міністрів України, в якому просять урядовців переглянути їхнє рішення щодо виключення ОКП «Міжнародний аеропорт «Рівне» з переліку об’єктів, які будуть обслуговувати Чемпіонат Європи з футболу 2012 року.
Депутати просять уряд врятувати Міжнародний аеропорт «Рівне»

Як відомо, рівненський аеропорт вже був у проекті цього переліку, однак згодом безпідставно з нього був вилучений. Натомість у списку об’єктів, які отримають фінансування з держбюджету, опинився аеропорт сусідів-лучан, який за технічними характеристиками взагалі не можна порівняти з МА «Рівне».
На думку обласних обранців, рівненський аеропорт має цілу низку конкретних переваг, які мають сприяти позитивному вирішенню питання. Зокрема, розташування МА «Рівне» є найоптимальнішим з точки зору логістики і сполучення між Львовом і Києвом. Аеропорт розміщений на перетині міжнародних повітряних та автомобільних шляхів, причому нині проходить реконструкція автомобільної дороги міжнародного значення «Київ-Львів-Чоп».
Технічні дані аеропорту відповідають всім вимогам, що підтверджувалось попередніми висновками інспекторів УЄФА. До того ж рівненський аеропорт має статус міжнародного з постійно діючими митними та прикордонними постами, має необхідні сертифікати та забезпечує зліт, посадку та наземне обслуговування літаків практично всіх типів в будь-яку пору доби. Слід також зазначити, що для того, аби МА «Рівне» працював на повну потужність, не потрібно великих капіталовкладень – а це дуже актуально в нинішніх умовах економічної кризи.
Чи прислухається Кабмін до аргументів депутатів Рівненської обласної ради, стане відомо приблизно за місяць.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору