Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному змагалися найкращі пожежники

Кримінал 01-жов, 2009, 10:329 prov 1 398
У Рівному змагалися найкращі пожежники


Під час гасіння пожеж, неодноразово виникають ситуації, коли вогнеборцям доводиться працювати у приміщеннях будівель з високою температурою, чи підвалах зі складним плануванням. За таких умов вогнеборці при гасінні пожеж, рятуванні та евакуації людей, матеріальних цінностей тривалий час перебувають у середовищі непридатному для дихання. Для ефективної роботи в таких умовах у підрозділах пожежно-рятувальної служби діють ланки газодимозахисної служби. Саме завдяки їх роботі у нашій області врятовано не одне людське життя та успішно ліквідовано сотні пожеж.
Поєднання згаданої специфічної роботи пожежників та спорту вилилося у традиційні змагання ланок газодимозахисної служби. 25 вересня на території навчально – методичного центру міста Рівного проводився обласний тур таких змагань.
25 команд змагалися між собою у трьох видах вправ. Під час першої учасники на швидкість одягали ізолюючі протигази та приводили їх у бойову готовність. Друга вправа, яка передбачала пошук умовного потерпілого у задимленому приміщенні, та його евакуацію у безпечну зону, виявляється найскладнішою, адже ланка ГДЗС складається з командира ланки, офіцера або прапорщика та двох найбільш підготовлених пожежних, які ідуть в задимлене приміщення на тросовій зв’язці і крім бойового спорядження рятувальника, вага якого майже 20 кілограмів, мають при собі засоби зв’язку та освітлення. Але всі учасники змагань з поставленним завданням впоралися, адже ця вправа є повсякденною роботою працівників пожежно – рятувальної служби. І наостанок кожна команда в апаратах захисту органів дихання здійснила бойове розгортання від автоцистерни з подачею води.
Щодо переможців, то найспритнішими виявилися газодимозахисники наступних пожежних частин: перше місце виборола команда ПДПЧ-2 обласного центру, друге–ДПЧ-6 по охороні Рівненської атомної електростанції, замкнули трійку призерів пожежники з дев’ятої пожежної частини Рівненського міського управління. Всі переможці отримали почесні грамоти та грошові винагороди, які в урочистій обстановці вручив головний суддя змагань заступник начальника головного управління МНС України в Рівненській області полковник служби цивільного захисту Юрій Малевич.
Дмитро Мельник.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору