Рівне:

Створення та просування сайтів

Бійці МНС врятували життя 81-річній бабусі

Останні новини 15-жов, 2009, 17:549 Lobanovskiy 874
Повідомлення про пожежу в житловому будинку по вулиці Коперника в місті Рівне надійшло до оперативно-диспетчерської служби МНС близько восьмої години ранку 15 жовтня. По сигналу „Тривога” за вказаною адресою негайно виїхали два відділення вогнеборців другої пожежно-рятувальної частини міста на чолі з оперативно-координаційним центром обласного управління МНС. Прибувши за вказаною адресою бійці МНС побачили, що на першому поверсі з житлової кімнати вирує полум’я, а весь будинок поступово наповнюється димом. Стурбовані сусіди повідомили рятувальників, що в оселі перебуває старенька жінка, діяти потрібно було негайно. Тоді начальник караулу старший лейтенант служби цивільного захисту Олег Жовтко разам з двома бійцями зодягнувши апарати захисту органів дихання увійшли до задимленого приміщення. Тим часом інша група рятувальників знеструмила будинок від електропостачання та перекрила газовий стояк. Майже навпомацки, крок за кроком працівники служби порятунку пересувалися по суцільній димовій темряві. Як згодом розповість сам рятувальник Олег Жовтко – „Димова завіса була настільки щільною, що навіть на відстані десяти сантиметрів нічого неможливо було розгледіти”. Проте, незважаючи на усі труднощі, за лічені хвилини бійці МНС на підлозі в коридорі знайшли напівпритомну немічну стареньку, яка задихалася від браку кисню. Рятувальники негайно взяли жінку на руки та через вікно винесли на свіже повітря, де надали долікарську допомогу та передали працівникам швидкої допомоги, що прибули на виклик. Далі вогнеборці загасили речі домашнього вжитку, які горіли та виділяли смертоносний дим. Згодом старенька після ретельного огляду лікарями була відпущена додому.
З’ясовуючи передумови виникнення пожежі було встановлено, що у будинку проживає самотня літня жінка, громадянка Олександра 1928 року народження. Зі слів старенької, увечері, щоб зігрітися вона запалила газову піч та лягла спати, а прокинулася лише тоді, коли оселя вже повністю заповнилася димом. Фахівці МНС встановили, що причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.
На щастя, завдяки злагодженим діям рятувальників вдалося врятувати життя людині та не допустити знищення вогнем оселі. Недаремно кажуть, що в МНС немає людей байдужих до чужого горя. Рятувальник Олег Жовтко не вбачає у своєму вчинку героїзму. – „Я просто виконував свій службовий обов’язок та присягу, яку давав на вірність людям майже п’ять років тому, коли прийшов на службу в МНС” – каже мужній начальник караулу Олег Жовтко.
Старший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Мельник, інспектор центру пропаганди у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору