Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 22-жов, 2009, 11:249 prov 1 029
У Таджикистані знешкодили терористичне угруповання
Правоохоронні органи Таджикистану в ході спецоперації на півночі країни знешкодили терористичне угруповання, що складається з членів Ісламського руху Узбекистану (нині Туркестану).
За інформацією таджицького МВС, операцію проведено на території міста Ісфара, бойовики вчинили збройний опір.
“Перестрілка тривала три години. Чотирьох бойовиків убито, одного затримано, один співробітник ОМОНу отримав поранення”, — говориться в офіційному повідомленні.
На місці бою виявили ручний кулемет Калашникова, два автомати Калашникова, три пістолети, велику кількість боєприпасів, літературу з вибухової справи.
Нагадаємо, наприкінці серпня в результаті ракетного удару безпілотного літального апарата ВПС США по території Пакистану було убито засновника і лідера Ісламського руху Узбекистану (ІРУ) Тахіра Юлдашева.

У Китаї розпочато гігантський проект повороту річок на північ
У Китаї розпочалося переселення 330 тис. людей з районів, де вестимуться роботи з реалізації грандіозного проекту перекидання річок з півдня на засушливу північ країни.
На цьому етапі програма переселення зачіпає жителів деяких районів центральних провінцій Хунань і Хубей. Влада обіцяє людям хороші умови на нових місцях і грошові компенсації за переїзд.
Проект “Поворот річок” вартістю 60 млрд. доларів було затверджено у 2002 році. Він передбачає спорудження мережі каналів — Східного, Центрального і Західного, якими в північному напрямку перекидатиметься частина стоку найбільшої річки Євразії — Янцзи, а також річок Хуайхе, Хуанхе і Хайхе.
Усі роботи розраховано на 50-60 років. Після прокладання каналів завдовжки 1,3 тис. км посушлива північ країни щороку одержуватиме майже 50 млн. кубометрів води. Роботи з будівництва Східного каналу розпочали ще в 2002 році, а спорудження Центрального стартувало в 2003 році.
Нинішнє переселення людей здійснюють в рамках робіт з прокладання центральної траси проекту. Раніше повідомлялося, що будівництво передбачають завершити до 2014 року.
Програма переміщення населення в процесі реалізації цього проекту стане однією з найбільших в історії Китаю. Востаннє така велика кількість людей переселялася під час будівництва гідровузла “Санься” (“Три ущелини”). Тоді рідні місця були змушені залишити понад 1 млн. осіб.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору