Рівне:

Створення та просування сайтів

В Пакистані – землетрус

Україна і світ 13-жов, 2005, 12:289 prov 1 032
Кількість жертв руйнівного землетрусу в Пакистані може досягти 200 тисяч осіб. Про це повідомляють ряд пакистанських ЗМІ, посилаючись на власні підрахунки на основі інформації, що надходить із місць від незалежних джерел.
Майже повністю зруйновано міста Балакот, Равалкот, Мансехра, Багх, безліч сіл. Натовпи людей дістаються із зруйнованих сіл у районні центри в надії отримати там допомогу.
Продовжуються роботи з розчищення доріг, засипаних у результаті підземних поштовхів. Залишаються блокованими багато головних транспортних артерій півночі Пакистану, зокрема ряд ділянок Каракорумського шосе, що пов»язує Пакистан із КНР і Середньою Азією. Армійські підрозділи, розквартировані в Кашмірі, а також перекинуті з інших частин країни, проводять роботи з розчищення завалів.
З різних кінців потерпілих регіонів приходить інформація про врятованих. Так, у районі Балакота пакистанські військові за підтримки західних рятувальників дістали з-під завалу школи групу дітей, які вижили. Багато жителів міста продовжують ночувати на вулиці, побоюючись повторення підземних поштовхів.
Руйнівний землетрус із епіцентром, розташованим у 90 км на північ від столиці Пакистану Ісламабад, стався вранці 8 жовтня. Сила поштовхів досягала 7,6 балів. Крім Пакистану, землетрус зачепив Індію та Афганістан. 9 жовтня в Пакистані стався новий землетрус силою шість балів за шкалою Ріхтера.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору