Рівне:

Створення та просування сайтів

Вчимось у західних сусідів

Останні новини 26-жов, 2009, 18:029 Lobanovskiy 1 002
З 19 по 23 жовтня цього року відбулася сьома навчальна поїздка представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади всієї України до міста Краснік Республіки Польща. Поїздка організована в рамках реалізації проекту «Центр Польсько-Української співпраці» у рамках Норвезького Фінансового Механізму, який є продовженням Польсько-українського центру громадянської освіти. Реалізацію проекту розпочато у лютому 2009 року і триватиме він до січня 2011 року. Головними партнерами проекту виступили Регіональний центр Фонду розвитку місцевого демократії в Любліні (Польща) і громадянська організація «Європейський діалог» зі Львова (Україна). Партнерами у проведенні заходів в області розвитку бізнесу з Польської сторони є Польсько-українська торгово-промислова палата і Люблінський клуб бізнесу.
Рівненська делегація була однією з найчисленніших. Представляли наш регіон Плосківський сільський голова Дубенського району Сергій Женевський, економіст управління економіки облдержадміністрації Іванна Калитинська та консультант відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Рівненської області, депутат Рівненської районної ради Світлана Турчинюк.
Як розповідає Світлана Турчинюк, щодо вражень та корисного досвіду поїздка була досить плідною. Невеличке містечко з населенням близько 37 тисяч мешканців зачарувало своєю привітністю та порядком. Першим зустрів делегацію з України мер міста П.Чубинський, який ознайомив з організацією роботи мерії міста та повідомив про проблеми, з якими найчастіше зустрічаються відвідувачі. Анета Токажевська – скарбник міста (очолює міське казначейство) відкрила особливості доходної та видаткової частин бюджету міста. Також вона порушила питання шляхів удосконалення механізму управління місцевими коштами. Особливо вразила українську делегацію розмір видаткової частини бюджету щодо утримання та будівництва спортивних споруд.
В рамках реалізацію проекту підготовки до Євро-2012 біля двох із восьми шкіл побудовані нові спортивні майданчики, так звані «Орлики» - штучне огороджене поле. Майже в центрі міста розташувався Великий міський осередок рекреації і спорту (MOSIR), до складу якого входять два басейни, два стадіони (тренувальний та із трибунами на 2 тис. глядачів), тенісні корти, скейт-парк і навіть дитячий майданчик із каруселями.
Для організації відпочинку та дозвілля мерією створена штучна водойма, навколо якої завезений пісок, впорядкована велосипедна доріжка, побудований майданчик для пляжного волейболу, сцена під відкритим небом та пляжні «грибочки». А для самих маленьких – на березі водойми є дитяча гірка, яка незабаром має перетворитись в великий ігровий корабель.
За чотири проведені у Красніку дні неможливо було осягнути всього, чого люди досягали роками. Неможливо передати усіх вражень від поїздки, але висновок один – влада працює для людей, і не інакше.
Такі поїздки переконують, що головне – має бути мета і бажання її досягти.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору