Рівне:

Створення та просування сайтів

Міліція швидко вирахувала «аноніма», який повідомив про замінування двох залізничних вокзалів на Рівненщині

Останні новини 27-жов, 2009, 17:309 Lobanovskiy 1 383
26 жовтня близько 13.10 до оперативного чергового Здолбунівського РВ УМВС України в Рівненській області телефоном надійшло анонімне повідомлення від невідомої жінки про те, що в обласному центрі заміновано залізничний вокзал. Черговий відразу ж переадресував дану інформацію до Рівненського міськвідділу внутрішніх справ. На місце події виїхала слідчо-оперативна група лінійного відділу міліції на станції Рівне, співробітники сектору вибухотехнічних і пожежно-технічних досліджень НДЕКЦ при УМВС, працівники Рівненського МВ УМВС, обласного управління міліції, СБУ та МНС. З приміщення залізничного вокзалу було евакуйовано 28 осіб персоналу та 45 цивільних громадян. Проте жодних ознак вибухівки правоохоронці не виявили.
Про це повідомляє Марина НОНКА, ВЗГ УМВС.


Між тим, 10-ма хвилинами пізніше невідома жінка вдруге зателефонувала до чергової частини Здолбунівського райвідділу внутрішніх справ. Цього разу вона повідомила про те, що заміновано й Здолбунівський залізничний вокзал. З приміщення останнього працівникам лінійного відділу на станції Здолбунів та місцевого райвідділу міліції (останні прибули на чолі з начальником РВ Сергієм Гандзелевським та його заступником – очільником слідчого відділення Олександром Панасюком) довелося евакуювати 98 відвідувачів та 22 особи з обслуговуючого персоналу. При цьому рух поїздів вирішили не зупиняти. Вокзал та прилеглу територію обстежили експерти, і знову – жодних вибухонебезпечних пристроїв не виявили.
Невдовзі працівники міліції затримали громадянку, яка вдалася до подібних «жартів». «Анонімом» виявилася жителька села Тамань Переяслав-Хмельницького району Київської області на ім’я Тетяна, 1965 року народження. Як з’ясувалося, жінка телефонувала до міліції з таксофону на залізничному вокзалі в Здолбунові. Саме там, на привокзальній площі, її й затримали завдяки орієнтуванню, яке надійшло з Рівного. Правоохоронці обласного центру змогли встановити, що дана громадянка днем раніше близько 10 разів набирала номер чергової частини Рівненського міськвідділу міліції. Спершу вона поцікавилася, чи перевели міліціянти годинники на зимовий час, при наступних дзвінках верзла усілякі нісенітниці, мотивуючи це тим, що їй немає з ким побалакати. А згодом повідомила… що на одній з колій виявила труп невідомого чоловіка. Звісно ж, інформація не підтвердилася.
При затриманні жінка опору не чинила. В неї була дорожня сумка з особистими речами, тож, можна припустити, що Тетяна подорожувала. Тим паче, сама вона зізналася, що їхала в гості до знайомого на Львівщину. Громадянка також мала при собі посвідчення інваліда 2-ї групи. За попередньою інформацією, вона вже притягувалася до відповідальності за аналогічні вчинки у 2004-2005 роках, піднявши на ноги конотопських та дарницьких правоохоронців. За останніми ж двома фактами працівники обох лінійних відділів міліції на Рівненщині порушили кримінальні справи за статтею 259 Кримінального кодексу України (нагадаємо, завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності карається штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі до п’яти років, а те ж діяння, вчинене повторно, загрожує позбавленням волі на строк від двох до семи років). Невдовзі їх об’єднають в одне провадження, а подальшим розслідуванням займатимуться працівники Здолбунівської «лінійки». Саме туди й було доставлено затриману громадянку – «жартівницю».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору