Рівне:

Створення та просування сайтів

81,5% призовників у Чернівцях визнано придатними до служби в армії

Чернівецька область 30-жов, 2009, 13:539 Lobanovskiy 1 296
2892 юнака освідчено у першому півріччі цього року медичною позаштатною постійно-діючою комісією при Чернівецькому міськвійськкоматі. Для проходження військово-лікарської експертизи запрошувалися допризовники 1992 року народження, що проходили приписку до призовної дільниці, призовники 1984-1991 року народження під час весняного призову, військовозобов’язані, кандидати до вступу у вищі військові навчальні заклади та на контрактну службу в Збройних Силах України.
За підсумками приписки 17-річних юнаків придатними до військової служби визнано 63,7%, що на 10,7% менше, ніж у 2008 році. В структурі причин непридатності найбільш поширеними є захворювання кістково-м’язевої системи (сколіоз, захворювання хребта, плоскоступість), які склали 41,3% від загальної кількості непридатних.
За результатами медичного огляду юнаків допризовного віку фахівці медичної комісії міськвійськкомату склали списки хворих, які передані до міської дитячої поліклініки та міської поліклініки №5 для подальшого диспансерного спостереження, оздоровлення та підготовки до служби в Збройних Силах України.
Із призовників придатними до служби в Українській Армії цього року визнано 81,5 %, тоді як по області -79,3%. Цей показник майже не змінився у порівнянні з попередніми роками (у 2008 – 83,6%, 2007 – 85,2%). В структурі непридатності до служби в армії під час весняного призову 2009 року у Чернівцях 65,0% склали ортопедичні захворювання, 17,4% неврологічні захворювання, 14,2% терапевтичні захворювання та ін. Вперше цього року всім призовникам проведено додаткові аналізи крові на антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ) та до вірусу гепатиту «В» і гепатиту «С».
Одним із якісних показників роботи медичної комісії є кількість повернутих за станом здоров’я із Збройних Сил України. У І півріччі цього року таких випадків не було.
За підсумки медичного освідчення юнаків призовного віку фахівці медичної комісії рекомендували закладам освіти активніше залучати молодь до занять фізкультурою та спортом, посилити контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог під час навчального процесу, звернули увагу на необхідність налагодження збалансованого харчування, вчасного оздоровлення молоді.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору