Рівне:

Створення та просування сайтів

Віктор Матчук: Неможливо змусити аптеки працювати собі у збиток

Рівненська область 04-лис, 2009, 19:029 Lobanovskiy 772
Про це голова Рівненської обласної державної адміністрації Віктор Матчук наголосив під час селекторної наради Глави уряду з керівниками областей. – На Рівненщині немає виробників медичних препаратів, немає оптових баз, аптеки працюють в режимі отримання медичних засобів від виробників чи оптовиків: ми можемо працювати з аптеками аби рівень їхньої рентабельності був мінімальним, або ж нульовим, але ми не можемо змусити їх працювати за цінами нижчими, ніж вони закуповують медичні препарати, - констатував Віктор Матчук. – Сьогодні, нажаль, є перші симптоми того, що ціновий тиск та тиск з боку перевіряючих, призведе до закриття аптек – вони закриються хоча би для того, щоб не підставлятись, - переконаний він.
Крім того Віктор Матчук наголосив на необхідності термінової розробки порядку використання коштів, котрі напередодні надійшли з держбюджету на закупівлю медичних препаратів для боротьби з грипом: для Рівненщини це 4,7 млн.грн. – У цьому порядку використання коштів мають бути зафіксовані реальні індикативні ціни на придбання лікувальних засобів і медикаментів, - зауважив голова ОДА.
Інформуючи Главу уряду про стан епідеміологічної ситуації на Рівненщині, керівник області повідомив, що за останню добу зменшилась кількість пацієнтів, котрі перебували в реанімації – з 16 до 11 осіб, нових смертельних випадків зафіксовано не було.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору