Рівне:

Створення та просування сайтів

«Рівнеазот» відновив виробництво

Рівненська область 06-лис, 2009, 10:559 Lobanovskiy 945
Як повідомила прес-служба цього хімічного підприємства, 5 листопада вони відновили виробничу діяльність. Перша продукція вже має бути отримана 10 листопада. Запрацював «Рівнеазот» завдяки включенню його в перелік підприємств, які мають право отримувати газ за зниженими цінами.
Про це повідомляє прес-секретар РОПО ВО «Батьківщина» Володимир Попик.


Ще 1-го жовтня цього року Національною комісією регулювання електроенергетики України (НКРЕУ) було винесено Постанову № 1128 «Про затвердження граничного рівня ціни на природний газ для підприємств-виробників азотних мінеральних добрив», згідно з якою ВАТ «Рівнеазот» було внесено до переліку підприємств-виробників азотних мінеральних добрив. Відповідно до Постанови, граничний рівень ціни на природний газ для підприємств-виробників азотних мінеральних добрив, згідно з Переліком, затверджено «без урахування податку на додану вартість, збору до затвердженого тарифу на природний газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання природного газу за регульованим тарифом на рівні 1584,40 грн. за 1000 м3». Тобто Рівнеазот відтепер закуповуватиме газ за такою ж ціною, як і всі хімічні підприємства України. Крім того, з 35 мільйонів гривень ПДВ, підприємству вже повернуто 15. Ці гроші в першу чергу мають бути спрямовані на виплату заробітної плати та погашення боргів за газ.
Як зазначив народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко Юрій Прокопчук, уряд Юлії Тимошенко взяті на себе зобов’язання з відновлення роботи ВАТ «Рівнеазот» виконує в повному об’ємі. Навіть не зважаючи на те, що фактичний власник заводу пан Фірташ, продав його кіпрській компанії. І уряд виходить дотує за рахунок українських громадян кіпрських бізнесменів. Але іншого виходу не було. Бо головне, це доля тисяч працівників «Рівнеазоту», які за дії власників підприємства жодної відповідальності не несуть.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору