Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівнеазот запрацював

Актуально 13-лис, 2009, 10:059 prov 1 238
Після шести місяців простою ВАТ “Рівнеазот” запрацював. Відновити свою діяльність хімічний гігант зміг завдяки включенню його до переліку підприємств, які мають право отримувати газ за зниженими цінами. Також підприємству повернуто 15 мільйонів гривень з 35 мільйонів ПДВ, які спрямують на виплату заробітної плати працівникам та на сплату газових боргів.
Помічник генерального директора ВАТ “Рівнеазот” Ігор Лопацький повідомив, що 10 листопада підприємство почало запуск виробництва аміачної селітри, пішов перший аміак і азотна кислота. Таким чином вже завтра “Азот” отримає перші тонни продукції. Також Ігор Лопацький сказав, що зараз працює в звичайному режимі і подальше звільнення працівників не передбачається.
У травні цього року через високі ціни “Рівнеазот” зупинило виробництво, оскільки переробка природного газу за цінами, що зросли, в нинішніх ринкових умовах для підприємства стала нерентабельна. Працівників перевели на триденний робочий тиждень, а персонал займався не виробництвом добрив, а ремонтом обладнання. За півроку простою хімічне підприємство зазнало шалених збитків, які керівництво оцінює в 300-400 мільйонів гривень. Також за період простою “Азоту” звільнили 109 працівників. Ще кілька сотень людей звільнилися за власним бажанням одразу ж після зупинки підприємства. Окрім того, керівництво попереджало, якщо проблеми із газопостачанням не вирішать, то ще півтори тисячі працівників залишиться без роботи. Проте у жовтні ВАТ “Рівнеазот” включили до переліку хімічних підприємств, які сплачують за газ за пільговою ціною і тепер підприємство отримує блакитне паливо за ціною 250 доларів за тисячу кубометрів.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору