Рівне:

Створення та просування сайтів

Обласна дитяча лікарня має новий комп’ютерний томограф

Закарпатська область 06-лис, 2009, 12:169 Lobanovskiy 856
У четвер, 5 листопада, голова облдержадміністрації Олег Гаваші, а також депутат обласної ради, голова постійної комісії облради з питань охорони здоров’я професор Василь Русин відвідали обласну дитячу лікарню, що в Мукачеві.
Про це повідомляє Закарпатська ОДА.


Тема номер один, зокрема, і в цьому закладі – ситуація із захворюванням дітей на грип та ГРВІ. За статистикою, майже половина недужих в області – діти. Відтак керівник краю ознайомився із рівнем захворюваності малечі, забезпечення відповідних закладів ліками, необхідним обладнанням.
– Вчасно введені карантинні заходи спрацювали – маємо відчутне зменшення кількості дітей шкільного віку: якщо, скажімо, на понеділок 2 листопада із загальної кількості хворих на ГРВІ і грип було 41 відсоток хворих дітей шкільного віку, то на сьогодні – 25,4 відсотка. Важкохворих дітей нема – це радує. Для діток, котрі усе-таки занедужали, ліків є достатньо, – каже Олег Гаваші. – Я ще раз переконався, що дитяча лікарня має хорошу медичну базу – тут встановлено медобладнання, закуплене за кошти як обласного бюджету, так і спонсорів. Ось і на сьогоднішній сесії обласної ради депутати розглядали питання виділення коштів на придбання дорого обладнання для галузі охорони здоров’я. Приємно бачити, що ці кошти працюють: сьогодні ми побачили капітально відремонтоване відділення патології новонароджених, яке відповідає європейським стандартам. На ремонт теж було виділено з обласного бюджету 299 тисяч гривень.
Порівняно з минулим роком, коли на галузь виділялось 613 мільйонів гривень, цьогоріч – понад 663 мільйони, тобто на 50 мільйонів гривень більше. У тому числі на обласну дитячу лікарню – на 8 мільйонів більше, ніж торік, – повідомив голова облдержадміністрації. Це дає можливість закупити необхідну апаратуру. В області є професійні лікарі, але треба, аби їм було на чому працювати.
Усе найкраще – дітям, а надто, коли йдеться про їхнє здоров’я. Саме таким принципом керуються в обласній дитячій лікарні й особисто її головний лікар Єлизавета Біров. Новий комп’ютерний томограф вартістю майже 4,5 мільйона, який днями запрацював у лікарні, стане великою допомогою медикам у лікуванні маленьких пацієнтів.
– Упродовж 10 років ми користувалися томографом, отриманим по гуманітарній лінії з Австрії. А з весни минулого року він не працював і не підлягав ремонту. Таким чином, неможливо було проводити один із найважливіших методів діагностики, – пригадує Єлизавета Іванівна.
В обласному бюджеті на цей рік було закладено кошти в сумі 4,5 млн. грн. для обласної дитячої лікарні на придбання нового комп’ютерного томографа. Після тендерних процедур та капремонту відділення комп’ютерної томографії у закладі встановили сучасний томограф, який, що важливо, забезпечений спеціальними дитячими програмами. Для малечі, що перебуває на стаціонарному лікуванні та за направленнями, обстеження буде безкоштовне.
Чимало робиться і на місцях для забезпечення медзакладів необхідною апаратурою, зокрема придбаною за спонсорські кошти. До прикладу, Мукачівська центральна районна лікарня у четвер отримала новітню лабораторію діагностування різних видів вірусів, зокрема і «каліфорнійського» грипу, придбану за спонсорські кошти. Зараз ця лабораторія монтується, а з понеділка запрацює.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору