Рівне:

Створення та просування сайтів

Одного злодія видав злочинний “почерк”, іншого - червоний “Москвич”

Закарпатська область 09-лис, 2009, 15:469 Lobanovskiy 981
57-річного Йосипа, жителя села Великі Береги Берегівського району Закарпатської області, очікував зранку неприємний сюрприз: вночі хтось проник до приміщення його магазину. З торговельної точки викрали горілчані напої та продукти, в основному ковбаси та м’ясні вироби. Злодій не вигадував хитромудрих способів проникнення: розбив шибку на вікні та й проліз всередину. Полегшувало йому робити свої нечестиві справи й те, що магазин не обладнаний гратами та сигналізацією.
Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області.


Приватнику нічого не залишалося, як зателефонувати в міліцію. Невдовзі у село виїхала слідчо-оперативна група берегівської міліції. До справи підключилися також працівники карного розшуку та дільничні інспектори. Головний «шериф» Берегівщини Іван Фединишинець перейшов у службу з карного розшуку. Почувши, яким чином злодій проник у магазин, досвідчений сищик одразу згадав, що кілька років тому саме з подібним «почерком» скоєння крадіжки затримали одного зловмисника. Було порушено кримінальну справу і злодій опинився в тюрмі. А влітку цього року крадій вийшов на волю. Чи це, бува, не він знову?..

У картотеці розшукали фото 31-річного Михайла. Здійснюючи подворовий обхід, міліціонери з’ясовували, чи не бачили у В.Берегах Михайла. Коли старший дільничний міліціонер Арпад Гомокі показав фото колишнього «зека» одному з селян, той пригадав, що напередодні вулицею тинявся подібний молодик. Згодом ще кілька селян підтвердили цю інформацію. Тепер залишалося встановити місцезнаходження підозрюваного.

Михайло народився на Хустщині, потім якийсь час проживав у свого дядька в Квасові на Берегівщині. Чоловік сподівався, що молодий родич, незважаючи на кримінальне минуле, виправиться. Однак той знову попався на крадіжці. Тож коли Михайло повернувся з тюрми, дядько навіть на поріг його не впустив, і колишній «зек» жив, як вітер у полі.

Уже під вечір того ж дня злодія затримали берегівські “шерифи” неподалік села Хмільник сусіднього Іршавського району. Він ішов вузькоколійкою, не особливо обираючи маршрут. Де ніч застане, не переймався...

Тепер проти Михайла порушено чергову кримінальну справу. І він знову на кілька років забезпечив себе дахом над головою-- у місцях позбавлення волі...

А ось 26-річний Олексій, житель іншого села у Берегівському районі - Бовтраді відпочивав у компанії односельців. На молодика, який сидів за сусіднім столиком, особливої уваги ніхто не звертав. Увечері приятелі почали розходитися. Олексій ще затримався, розмовляючи з барменом. Коли ж підводився, молодик за сусіднім столом схопився, підстрибнув до селянина й вирвав з рук мобільний телефон. За мить уже був у дверях. Поки ошелешений Олексій приходив до себе, молодик часу не гаяв. Коли потерпілий вибіг на вулицю, зауважив тільки, як від цього закладу відпочинку від’їжджає «Москвич» червоного кольору...

Невдовзі інформація про зухвале пограбування у сільському барі надійшла в міліцію. На місце пригоди прибули дільничні інспектори Ярослав Сайков та Василь Турані. Опитавши очевидців, «шерифи» взялися встановлювати особу власника авто, благо, червоних «Москвичів» у селі можна перелічити на пальцях однієї руки. Невдовзі знайшли водія, який відвозив зухвальця від бару. З’ясувалося, що той вийшов у сусідньому селищі Батьово. Правоохоронці, маючи на руках досить детальний опис зловмисника, були переконані: це справа рук 21-річного Олександра. Він тільки недавно повернувся з місць позбавлення волі, однак міняти спосіб життя навіть не збирався.

Олександра тієї ж ночі затримали в Батьові, крадений телефон вилучили. Порушено кримінальну справу за ст. 186 “Грабіж” Кримінально кодексу України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору