Рівне:

Створення та просування сайтів

Волинь відвідала Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко

Волинська область 10-лис, 2009, 08:469 Lobanovskiy 992
Сьогодні на Волині із робочим візитом перебувала Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Разом із головою облдержадміністрації Миколою Романюком Прем’єр-міністр відвідала обласну інфекційну лікарню. Вона ознайомилася з роботою медичного закладу щодо організації лікування, а також умов перебування хворих у стаціонарі, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення.
Про це повідомляє прес-служба голови облдержадміністрації.


Зокрема, Юлія Тимошенко оглянула інфекційні бокси і реанімаційне відділення, а також поспілкувалася з хворими. Після чого Прем’єр-міністр відзначила високу якість роботи медичного персоналу, при цьому зазначивши, що «хворі отримують достатню допомогу та повністю забезпечені ліками».
Щодо епідеміологічної ситуації на Волині, то Прем’єр-міністр наголосила на тому, що спостерігається спад динаміки захворюваності на грип та ГРВІ. Водночас, за її словами, епідемічний поріг на Волині перевищений у 5 разів: «І тому нам потрібно в жодному випадку не послабляти роботу та профілактичні заходи».
Крім того, Юлія Володимирівна високо оцінила роботу голови облдержадміністрації, його команди та міської влади щодо подолання епідемії грипу в регіоні.
Торкнулася Прем’єр і теми фінансування: «Уряд сьогодні завершує перерахування коштів до обласних бюджетів для створення преміальних фондів для лікарів та медичного персоналу, які працюють у понад норматив в період карантину». При цьому вона додала, що з обласних бюджетів ці гроші надійдуть до медустанов, які розпоряджатимуться ними на власний розсуд.
У свою чергу голова облдержадміністрації Микола Романюк повідомив, що «епідемічна ситуація в області стабілізується. Так, за останню добу за допомогою до працівників медичних установ звернулося 189 хворих. У той же час, коли у нас були такі дні, що по дві-три тисячі хворих за добу зверталися до лікарів».
Микола Романюк подякував Юлії Тимошенко за своєчасну допомогу з боку Уряду, зокрема, із забезпечення необхідними лікарськими засобами, за придбане вірусологічне обладнання для потреб санітарно-епідеміолгічних служб, а також за кошти, виділені з Держбюджету на оплату праці лікарям.
Пізніше Прем’єр-міністр поспілкувалася з представниками засобів масової інформації. Під час розмови вона повідомила, що «до кінця місяця всі лікарняні заклади України будуть забезпечені апаратами штучної вентиляції легень».
Крім того, Юлія Тимошенко зазначила, що Уряд завершує укладання раніше заготовлених контрактів на постачання автомобілів «швидкої допомоги», реанімобілів, цифрових рентген-апаратів, мамографів, апаратів УЗД: «Ми розпочали велику програму переоснащення нашої системи охорони здоров’я сучасним медичним обладнанням і триматимемо цю програму під контролем».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору