Рівне:

Створення та просування сайтів

Юлія Тимошенко позитивно оцінила оперативну роботу обласної влади Івано-Франківська

Івано-Франківська область 04-лис, 2009, 09:519 Lobanovskiy 872
3 листопада Івано-Франківщину з робочою поїздкою відвідала Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. «Сьогодні в Івано-Франківську область направлено 5,7 млн. грн. для потреб охорони здоров'я. Завтра буде перераховано ще 1,9 млн. грн. для завершення будівельних робіт в обласній клінічній інфекційній лікарні», - повідомила вона на нараді з питань вжиття у регіоні невідкладних заходів з виявлення та лікування хворих та недопущення поширення захворюваності на грип і ГРВІ.

"Хочу подякувати за професійну, чітку організацію роботи голові обласної державної адміністрації Миколі Палійчуку, -сказала Юлія Тимошенко на початку свого виступу. - У Вас дуже добра команда і ви, як керівник справляєтеся”. Водночас Прем'єр-міністр попросила голову ОДА витратити виділені області кошти на придбання сучасного медичного обладнання, бо, за її словами, ”це досить вагомі суми, а необхідні лікарські препарати - антибіотики і “Таміфлю” - будуть йти з центру ”.
Голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук у своєму виступі акцентував увагу Прем'єр-міністра на нагальних потребах. Зокрема, зазначив, що лікувальні заклади потребують 15 дихальних апаратів; систем мембранної оксигенації - з розрахунку на 5 хворих кожному з 25 лікувальних закладів; 5 реанімобілів; 3 пересувні рентгенологічні комплекси; 15 систем добового моніторингу для реанімаційних відділень; 5 аналізаторів газового складу крові і 3 млн. масок.
Водночас губернатор констатував: з резервного фонду Держбюджету отримано медикаменти та витратні матеріали на суму 506,7 тис. грн., в тому числі 19 тис. упаковок препарату “Таміфлю”, що становить потребу області на 1 місяць. На даний час в області налагоджено пошиття масок для потреб населення із марлевих запасів Держрезерву - уже пошито 250 тис. штук і “пошиття триває”.
Вислухавши виступаючих на нараді, зокрема, головного державного санітарного лікаря області Михайла Яворського, головного лікаря обласної клінічної лікарні Романа Остяка (до наради Прем'єр-міністр відвідала цю лікарню) , головних державних санітарних лікарів Калуського і Рогатинського районів, а також Івано-Франківського міського голову Віктора Анушкевичуса та Калуського міського голову Ігоря Насалика, керівник уряду подякувала усім причетним до подолання епідемії, особливо лікарям , медичному персоналу області, які “самовіддано працюють, самі наражаючись на небезпеку”.
Юлія Тимошенко назвала “слушною” пропозицію, аби праця медичних працівників, які у ці дні працюють понад норму, була оплачена додатково. За її словами, “заслуговує на увагу” і питання виділення додаткових коштів на харчування в лікарнях, які переповнені.
Прем'єр-міністр дала доручення присутньому на нараді заступнику Міністра охорони здоров'я України Володимиру Юрченку підготувати постанову Кабміну щодо забезпечення санітарно-епідеміологічної служби необхідним і найсучаснішим медичним обладнанням.
Крім того, Глава Уряду підтримала пропозицію щодо створення мережі аптек на базі державних лікувальних закладів.
А також повідомила, що наприкінці тижня в Україну буде завезено чергову партію препарату "Таміфлю" у кількості 200 тис. упаковок за ціною 67 грн. за упаковку.
Юлія Тимошенко також нагадала, що Уряд закупив 37 лабораторій для тестування хворих.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору