Рівне:

Створення та просування сайтів

Івано-Франківськзакупить сучасну медичну апаратуру

Івано-Франківська область 10-лис, 2009, 13:159 Lobanovskiy 786
Протягом останньої доби на Прикарпатті не зафіксовано жодної смерті від грипу чи гострих респіраторних вірусних інфекцій, - про це на ранковому брифінгу повідомив голова облдержадміністрації Микола Палійчук. Також очільник області поінформував, що за кошти, які надійшли в область для боротьби з епідемією, буде проведено модернізацію застарілого медичного обладнання.
Про це повідомляє прес-служба голови ОДА.


За минулу добу за допомогою до медиків звернулося 3304 прикарпатців. Ця цифра є дещо більшою за кількість громадян, які зверталися за допомогою протягом вихідних. Однак, якщо порівнювати із зверненнями від населення, що надходили у будні дні, то зараз їх фіксується менше. Загалом від початку епідемії на Прикарпатті зафіксовано 92877 хворих, 30% із них - це діти. За останню добу із лікувальних установ області було виписано понад сотню пацієнтів із діагнозами «грип» і «пневмонія».
Микола Палійчук відзначив і позитивну динаміку щодо лікування хворих, котрі знаходяться в реанімаційних відділеннях: «Протягом тижня 4-5 людей, котрі лежали в реанімації, знаходилися під загрозою смерті. Вони були підключені до апаратів штучної вентиляції легень, їм повністю проводили терапію. На сьогодні, на жаль ще одна людина залишається під загрозою смерті. Стан решти хворих вдалось стабілізувати».
Голова облдержадміністрації зазначив, що представники Всесвітньої організації охорони здоров’я, що перебували в регіоні, відзначили кваліфіковану роботу прикарпатських медиків: «Представники ВООЗ об’їздили багато країн, де були подібні епідемії, й сьогодні вони відзначають, що наші лікарі ввели новий метод. Наші реаніматологи ризикнули, адже пряме насичення крові киснем дало можливість виводити з тяжкого стану і повертати до життя людей, що знаходилися на штучній вентиляції легень. Як мені повідомив керівник місії ВООЗ в Україні Юкка Піккула, у світі пацієнти, що знаходилися на штучній вентиляції легень, на жаль, помирали. У нас, дякувати Богу, більше 50% таких пацієнтів вдалося повернути до життя. Це надзвичайно важливо».
Також Микола Палійчук зазначив, що на сьогодні ще залишається проблемним питанням ситуація із розблокуванням 5,7 млн. грн., що надійшли в область для боротьби з епідемією. Розпорядником даних коштів є Міністерство охорони здоров’я України. Сьогодні голова ОДА розмовлятиме з представниками Міністерства, щоб якнайшвидше вирішити дану проблему. Позиція Миколи Палійчука полягає в тому, щоб значну частину даних коштів було направлено на придбання медичної апаратури й обладнання, адже саме це зараз вкрай потрібне лікувальним установам області: « Сьогодні ми маємо можливість придбати рентген апарати, пересувні рентген апарати за 50% від їх вартості. Єдине - чекаємо дозволу від Міністерства охорони здоров’я та Міністерства економіки, щоб погодити ціну. В нас заключені угоди по постачанню, ціни на 50% нижчі за ринкові. Зараз чекаємо на погодження, і якщо воно надійде, - закупівлі буде проведено одразу. Адже у нас є в районах лікарні, де працюють рентген апарати 1950-60 –х рр. випуску».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору