Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщину надійшло обладнання для лабораторії СЕС

Тернопільська область 13-лис, 2009, 08:199 Lobanovskiy 925
Незабаром вірус А/Н1N1 можна буде діагностувати і в Тернополі.
Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

Як повідомив під час прес-конференції заступник голови облдержадміністрації Федір Шевчук, обласна санітарно-епідеміологічна станція одержала від Міністерства охорони здоров’я обладнання для лабораторії діагностики інфекційних захворювань методом полімеразно-ланцюгової реакції.

За словами заступника головного державного санітарного лікаря області Нінель Цяпи, ця лабораторія дасть можливість діагностувати наявність різних вірусів грипу, в тому числі і типу А/Н1N1/Каліфорнія., і таким чином не доведеться возити проби для діагностики у Львів або в Київ.

Проте для завершення реконструкції приміщення під цю лабораторію та монтажу обладнання необхідно 350 тис. грн. Водночас Тернопільський медичний університет за власні кошти закупив обладнання для аналогічної університетської лабораторії і приступив до її монтажу. Планується, що вона зможе розпочати працювати вже наступного тижня. За словами Федора Шевчука , якщо через відсутність коштів затягнеться монтаж лабораторії обласної СЕС, то буде укладено угоду з університетською лабораторією про здійснення відповідних досліджень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору