Рівне:

Створення та просування сайтів

Буковина готова до другої хвилі захворюваності на грип

Чернівецька область 22-гру, 2009, 08:269 Lobanovskiy 854
Про заходи влади щодо убезпечення мешканців краю від другої хвилі грипу йшлося сьогодні під час селекторної прес-конференції заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Грушка. За його словами, сьогодні епідемічна ситуація в краї стабілізувалася, перевищення епідеміологічного порогу не спостерігається. На Буковині триває підготовка до другої хвилі захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, яку епідеміологи прогнозують на кінець січня – початок лютого наступного року. Найімовірніше, що під час наступної хвилі найбільше ризикують захворіти діти, молоді люди та люди похилого віку.

Щоб підготуватися до можливого спалаху захворюваності, в області вже майже сформовано запас засобів індивідуального захисту, медичних препаратів, для вірусологічної лабораторії обласної санітарно-епідеміологічної служби завезено необхідне обладнання для лабораторних досліджень. Однак, у зв’язку з відсутністю порівняльних зразків та відповідного дозволу Міністерства охорони здоров’я України, діагностичне обладнання для проведення полімеразної ланцюгової реакції поки що не введено в експлуатацію. Область станом на сьогодні ще не одержала вакцину від грипу АH1N1, однак за додаткові кошти, виділені з обласного бюджету, та кошти Міністерства охорони здоров’я крайова влада проводить закупівлю вакцини для профілактики сезонного грипу, яка за словами Олександра Грушка, на 85% здатна захистити організм від вірусу грипу А і В. “Вакцинування буде здійснюватися лише за добровільною згодою буковинців, – зазначив під час спілкування з журналістами Олександр Грушко. – У першу чергу безкоштовно щеплення за особистою згодою зроблять тим буковинцям, які належать до основних груп ризику, тобто медикам та працівникам, діяльність яких передбачає постійний контакт з людьми”. Відповідаючи на запитання журналістів, заступник очільника виконавчої влади краю зазначив, що для виплат медикам краю за понаднормову роботу з подолання епідемії ГРВІ і грипу в область надійшов 1 мільйон 400 тисяч гривень. Станом на сьогодні повністю здійснено розрахунки з медичними закладами міста. Між районами кошти також уже розподілені.
З метою убезпечення від другого спалаху грипу крайова влада звернулася з рекомендаційними листами до керівників всіх підприємств, установ та організацій, що перебувають у групі ризику, з проханням, не чекаючи другого спалаху епідемії грипу, вже сьогодні вживати заходи із запобігання інфекції. “Регіональна влада вжила всі необхідні заходи для призупинення поширення пандемії і надання допомоги хворим під час першого спалаху грипу. А сьогодні вона готова до другої хвилі захворюваності на грип”, – наголосив під час прес-конференції Олександр Грушко.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору