Рівне:

Створення та просування сайтів

Луцькі педагоги отримають 100% зарплатні

Волинська область 13-лис, 2009, 08:259 Lobanovskiy 769
Луцькі викладачі, вчителі та весь технічний персонал навчальних і дошкільних навчальних закладів за період вимушеного карантину отримають заробітну платну в повному обсязі. Ці кошти є, оскільки планово були передбачені в бюджеті міста на листопад.
Про це повідомляє Луцька Міська Рада.


Як поінформував начальник управління освіти Луцької міської ради Сергій Калуш, з понеділка, 16 листопада, навчальні заклади знову запрацюють, але в режимі канікул. Навчальний процес розпочнеться з 23 листопада, до цього часу триватимуть тільки організаційні заходи, педагогічні наради, семінари.

„Всі соціальні гарантії, які нині мають освітяни, будуть дотримані і заробітна плата повністю виплачена”, - наголосив Сергій Калуш. Що ж до економії коштів, то він зазначив: якби виплатили 2/3 заробітної плати (за колективним договором), згідно нормативів вдалося б зекономити близько 1,5 млн. грн. з 10,5 млн.грн. планових. Проте протягом року ці кошти все рівно б довелося виплатити освітянам, оскільки навчальний план передбачає визначену кількість годин, які педагогам однаково треба „вичитати”. Однак вдалося зекономити частину коштів на харчування та енергоресурси, а це не десятки, а навіть сотні тисяч гривень, зазначив Сергій Калуш.

Що ж до відпрацювання занять, то за інформацією Сергія Калуша, воно здійснюватиметься в три етапи: на один тиждень буде скорочено зимові канікули, тобто не з 1 по 17 січня, як планувалося, а тільки з 1 по 10 січня; протягом весняних канікул навчання триватиме у всіх класах, крім початкових. Натомість початкові класи на тиждень продовжать навчання наприкінці року в травні. Решта занять будуть відпрацьовувати в попередньо визначені суботи. Для учнів випускних класів першочергово здійснюватиметься начитка всіх основних предметів для державної підсумкової атестації та незалежного зовнішнього оцінювання.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору