Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 13-лис, 2009, 09:299 prov 824
У черговому турі чемпіонату Іспанії з баскетболу рівнянин Сергій Ліщук допоміг своїй “Валенсії” здобути виїзну перемогу — 82:67. Екс-пульсарівець майже за 23 хвилини набрав 19 очок і зробив п’ять підбирань.
***
Тим часом вимушена перерва пішла на користь БК-93 “Пульсар”. Адже перед карантином команда зазнала кадрових втрат. Поза грою знаходиться Віктор Герасимчук, який зламав ногу, прооперовано Іллю Шемосюка, який буде на лаві запасних два-три тижні. Проте є й приємні новини: повністю вилікувався від застуди Анатолій Дубнюк, знято шви в Олексія Гусаковського. Після нетривалої перерви до команди повернувся її багаторічний капітан В’ячеслав Ковалевський (на фото). Отримавши дозвіл на виступи за БК-93 “Пульсар”, Слава вже наступної календарної гри зможе вийти на майданчик.
***
Юні рівненські баскетболістки взяли участь у традиційному міжнародному турнірі, який проводився у російському місті Старий Оскол. У віковій групі 1996 р.н. рівнянки у своїй підгрупі поступилися командам Самари (38:39), Ростова-на-Дону (32:44) і Санкт-Петербурга (36:38). У матчах за 5-8 місця наші землячки перемогли москвичок (40:26) і ще одну команду з Санкт-Петербурга (37:23), та вибороли п’яте місце. Кращим гравцем серед рівнянок визнано Олену Бойко.
Менш успішно зіграли десятирічні дівчата, для яких це був перший турнір. Вони поступилися і господаркам, команді Старого Оскола (15:28), і представницям “північної” столиці Росії (17:32), і москвичкам. У підсумку — лише четверте місце. А кращою визнано Віку Ковалевську, доньку відомого “пульсарівця” В’ячеслава Ковалевського.
***
З тих же причин — карантин у країні й заборона проведення масових заходів — не відбулася завершальна спідвейна гонка, приурочена до завершення сезону та 50-річчя Рівненського спідвею. Змагання мали пройти на оновленому стадіоні технічних видів спорту — було встановлено надувні борти. Але сезон 2009 залишився в історії, і можна підвести невеличкі підсумки. В цьому допоможе інформація, розміщена на сайті “Спідвей по-українськи” — повна статистика “Української Ліги Спідвею — 2009” після матчів основного раунду. Рекордсменами стали Андрій Карпов (“Шахтар”, Червоноград), який набрав найбільше очок — 80, Станіслав Огородник (“Ураган”, Рівне), який набрав найбільше бонусних пунктів — 11, легіонер Андрій Корольов (“Ураган”, Рівне), який провів найбільше заїздів (38) і набрав найбільше очок — 75. Серед юніорів найбільшу кількість заїздів (33) зробив Кирило Цуканов (“СКА-Львів”) й набрав найбільше очок — 39.
***
Три срібні нагороди на чемпіонаті Європи з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору привезла рівнянка Ярина Матло. Збірна України, за яку змагалося 38 спортсменів, посіла в Ісландії друге командне місце, здобувши загалом 61 медаль: 29 золотих, 15 срібних і 17 бронзових.
***
Олег Омельчук посів восьме місце у фіналі Кубка світу зі стрільби з пневматичного пістолета на 10 метрів. До Шанхаю з’їхались десять найкращих стрільців планети за підсумками цьогорічних етапів Кубка світу. За словами тренера Сергія Бондаря, до змагань Олег підійшов у непоганій готовності, з хорошим результатом виграв Кубок України, втім, у Шанхаї йому не вистачило психологічної стійкості.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору