Рівне:

Створення та просування сайтів

Пропозиції Івано-Франківщини з питань розвитку туризму розглянуть в Києві

Івано-Франківська область 13-лис, 2009, 12:499 Lobanovskiy 896
12 листопада на засіданні Ради підприємців туристично-рекреаційної галузі Івано-Франківської області обговорено проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з вирішення проблемних питань розвитку в'їзного й внутрішнього туризму та їх державної підтримки в умовах фінансової кризи» та розроблено пропозиції щодо нього. - Інформує головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій ОДА.
Про це повідомляє ОДА.


До Міністерства культури і туризму України будуть направлені наступні доповнення (з їх попереднім узагальненням) до проекту документу:
1. Розробити та затвердити Національний стандарт України «Знаки дорожні туристичні», доповнивши дорожні знаки уніфікованою у межах України групою дорожніх туристичних знаків, що інформуватимуть про туристичні маршрути, туристичні об’єкти та об'єкти туристичної інфраструктури (за основу запропоновано взяти розроблений в області проект Національного стандарту України. «Знаки дорожні туристичні». Загальні технічні умови. Правила застосування»).
2. Розробити та затвердити Національний стандарт України «Знакування туристичних шляхів». (Пропонується взяти за основу систему знакування OES, яка застосовується в державах Карпатського Єврорегіону, до складу яких входить Україна).
3. Запровадити порядок анулювання ліцензії на туроператорську та турагентську діяльність для суб’єктів туристичної діяльності, які не займаються туристичною діяльністю протягом року або не звітують відповідним органам виконавчої влади згідно вимог Ліцензійних умов.
4. Дозволити місцевим органам виконавчої влади в галузі туризму проводити перевірки з дотримання суб’єктами туристичної діяльності Ліцензійних умов провадження туроператорської та турагентської діяльності.
5. З метою розвитку дитячо-юнацького туризму вивчити питання організації пільгового проїзду залізницею для дітей та молоді на період канікул.
6. Передбачити безоплатний супровідорганізованих груп дітей транспортними засобами Державтоінспекції під час їх поїздок автобусами на екскурсії.
7. Запровадити спрощену систему перетину кордону туристичними автобусами, які в’їжджають на територію України.
8. Впорядкувати під’їзні шляхи до історико-культурних пам'яток національного значення, облаштувати біля них стоянки для автомобільного транспорту.
9. Встановити санітарно-гігієнічні вузли вздовж автодоріг біля основних туристично-екскурсійних об’єктів.
10. Забезпечити безкоштовне розміщення сенсорних туристично-інформаційних довідкових кіосків на залізничних, автобусних, морських та річкових вокзалах, пунктах перетину державного кордону.
11. З метою розбудови туристичної інфраструктури запровадити систему пільгового кредитування для суб’єктів туристичної діяльності
12. Забезпечити візову підтримку для представників офіційних делегацій, які презентують туристичний потенціал України на міжнародних спеціалізованих виставках закордоном.
Члени Ради домовились наступне засідання провести на початку грудня та присвятити його проблемним питанням розвитку внутрішнього туризму в області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору