Рівне:

Створення та просування сайтів

Прикарпаття залишається одним з найменш криміналізованих регіонів держави.

Івано-Франківська область 16-лис, 2009, 13:429 Lobanovskiy 783
Прикарпаття залишається одним з найменш криміналізованих регіонів держави. В середньому на 10 тисяч населення по державі зареєстровано 77 злочинів, на Івано-Франківщині – менше майже на половину (34).
Про це повідомляє центр зв’язків з громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області.


За 10 місяців зареєстровано 4589 (+2,0%) усіх видів злочинів, у тому числі 3901 (+1,1%) - загальнокримінальної спрямованості.
Характерними ознаками стану криміногенної ситуації за результатами 10 місяців цього року стало зменшення на 11,6% кількості особливо тяжких злочинів загальнокримінальної спрямованості , в тому числі майже на 10 відсотків – злочинів проти життя і здоров’я особи.
Зниження відбулось у першу чергу за рахунок, зокрема, на третину скорочення кількості умисних вбивств, на чверть - тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі наполовину – таких, що спричинили смерть потерпілого, середньої тяжкості тілесних ушкоджень;
- злочинів проти експлуатації транспорту (-47,5%), зокрема ДТП (-40,3%), у тому числі більш як наполовину таких, що спричинили смерть потерпілого (-63,3%), незаконних заволодінь транспортними засобами (-55,5%);
- злочинів проти порядку і моральності (-9,6%) у тому числі хуліганств на 8,0%, наруг над могилою – уп’ятеро (4 проти 19).
Завдяки стабільній роботі нарядів з охорони громадського порядку не допущено збільшення кількості злочинів загальнокримінальної спрямованості, скоєних у громадських місцях (-8,0%) та в умовах вулиці (-9,4%).
Посилено додаткові заходи міліції з контролю за раніше засудженими та особами, що схильні до правопорушень. Як наслідок таких заходів – кількість злочинів, скоєних раніше засудженими, на Прикарпатті зменшилась на 9,3%.
Міліція посилила заходи, спрямовані на захист прав і свобод дітей та проведення профілактичної роботи серед неповнолітніх.
Зокрема, викрито:
- 30 фактів втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність;
- задокументовано 21 факт злісного невиконання батьками обов'язків по догляду за дітьми та їх належного утримання за якими порушено кримінальні справи (ст. 166 КК України) .
- направлено в суди 58 матеріалів на позбавлення батьківських прав (задоволено судами - 32).
Як наслідок, росту злочинності серед неповнолітніх не допущено.
У цьому році міліція краю відійшла від кількісних показників у документуванні фактів незаконного обігу зброї роботи, спрямувавши основні зусилля на вилучення з незаконного обігу насамперед вогнепальної зброї.
Задокументовано 94 (+9,3%) факти незаконного обігу вогнепальної зброї. Із незаконного обігу вилучено 128 одиниць такої зброї, у т.ч. 19 карабінів, 69 обрізів мисливської зброї, 24 одиниці саморобної та переробленої зброї.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору