Рівне:

Створення та просування сайтів

Голова Тернопільської ОДА повідомив сьогодні під час прес-конференції про ситуації з захворюваністю на грип та ГРВІ в області

Тернопільська область 16-лис, 2009, 13:489 Lobanovskiy 817
Так, згідно інформації головного управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації, pа останню добу звернулися до медиків – 408 осіб З них госпіталізовано – 52 особи.
Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.


Юрій Чижмарь подякував медикам краю за жертовну працю, та повідомив про намір звернутися до Уряду з клопотанням, щодо врахування особливостей регіону, при подальшому застосуванні карантинних заходів.
«Своєчасне введення в області обмежувальних карантинних заходів дозволило стабілізувати число хворих, особливо серед дітей шкільного віку. За останній тиждень захворюваність на гострі респіраторні інфекції та грип є нижчою від епідемічного порогу в м.Тернополі та кількох районах області. Кількість госпіталізованих в лікувально - профілак¬тичні заклади зменшилася в 2 - 3 рази», - каже Юрій Чижмарь.
Водночас він відзначив, що рішенням Уряду з 2 листопада 2009 року запроваджено канікули на три тижні в усіх навчальних закладах незалежно від форми власності та закрито дитячі дошкільні заклади, в тому числі, станом на 16 листопада, в епідемічно благополучних районах області.
Крім позитивних результатів, проведені в області заходи в частині введення карантинних обмежень призвели до невиконання навчальних планів, згортання окремих видів економічної діяльності та, як наслідок, зменшення поступлень у місцеві бюджети.
Враховуючи це, обласна державна адміністрація просить Кабмін, шляхом внесення змін до урядової постанови від 30 жовтня 2009 року, надати дозвіл місцевим надзвичайним протиепідемічним комісіям самостійно приймати рішення про відміну попереджувальних заходів на підвідомчих територіях.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору