Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині міліціонери встановили покупця, який розраховувався сувенірними «грошима»

Івано-Франківська область 19-лис, 2009, 16:449 Lobanovskiy 838
Продавцям у торгівельних закладах у кожному разі варто уважно перевіряти грошові купюри великих номіналів, якими розплачуються покупці. Тим паче, що ринок переповнений всілякими сувенірними папірцями, котрі візуально подібні на справжні банкноти. Розрізнити сувенірну друковану продукцію, на якій зображені символи і позначення грошових знаків, досить легко. По-перше, навіть на дотик папір не такий, по-друге, відсутні будь-які водяні знаки і, зрештою, на сувенірних «грошах» міститься напис про те, що вони не є засобом здійснення розрахунків.
Про це повідомляє Василь Гультайчук, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.


На жаль, це не вберегло від халепи, в яку днями потрапила продавчиня одного з сільських магазинів у Верховинському районі. При перерахунку виторгу, що надійшов з цієї крамниці, були виявлені відразу три сувенірні банкноти з зображенням номіналу 200 гривень. Яким чином ці папірці опинилися серед справжніх грошей, з’ясовували працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю.
Як на сьогодні достеменно встановлено, сувенірними «грошима» в магазині розрахувався 19-річний мешканець цього ж села, який проживає по-сусідству з крамницею. Протягом одного дня він тричі заходив до неї і купував продукти харчування. У нього вилучено ще одну сувенірну банкноту, аналогічну за виглядом до тих, що були виявлені при перерахунку. Юнак зізнався, що ці папірці нещодавно придбав у кіоску у Чернівецькій області. Зараз вирішується питання про притягнення молодого чоловіка до відповідальності за шахрайські дії. Зловмисник скористався тим, що у продавця магазину до того ж не дуже добрий зір.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору