Рівне:

Створення та просування сайтів

Карантин на Львівщині завершиться 23 листопада

Львівська область 20-лис, 2009, 09:339 Lobanovskiy 728
17 листопада у Львівській ОДА відбулося засідання Державної надзвичайної протиепідемічної комісії, підя час якого було заслухано доповідь "Про перебіг епідемії грипу на теренах Львівської області".

Як розповів засутпник голови Львівської ОДА Ярослав Кашуба, комісія вирішила:

1. Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення:

1.1. З урахуванням зниження захворюваності на грип та ГРЗ протягом 46-го тижня 2009 року в порівнянні з 45-м тижнем в 2,3 рази, наближення інтенсивних показників до епідемічних порогів, вважати недоцільним продовження карантину на території Львівської області після 23 листопада 2009 року.

1.2 При перевищенні епідпорогів або вираженій тенденції росту захворюваності у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року на окремих адмінтериторіях вживати заходи обмежувального характеру.

1.3. З урахуванням можливого росту захворюваності після відміни карантину пропонувати керівникам підприємств, установ, організацій:

- проводити режим провітрювання не рідше 1 разу на 2 години, під-час усіх перерв у навчальних закладах усіх рівнів акредитації.
- забезпечити дотримання температурного режиму у виробничих приміщеннях.
- підтримувати належний санітарний стан та протиепідемічний режим.
- забезпечити дотримання маскового режиму в лікувально-профілактичних закладах, аптеках, об’єктах побуту , транспорті, торгівлі та громадського харчування і т.д.

1.4. Забезпечити регулярну вивезення сміття та твердих побутових відходів з населених пунктів адміністративних територій.

1.5. Вирішити питання перебування безпритульних та осіб без визначеного місця проживання на період карантину.

1.6. Забезпечити безперебійну роботу фахівців теплокомуненерго, водопостачання та інших структур шляхом створення та підготовки резерву фахівців.

1.7. Впровадити дезобробку автотрансорту з кратністю 2 рази на добу з використанням деззасобів, що внесені до Державного реєстру України.

1.8. Посилити дезрежим на автовокзалах, проводити вологе прибирання 4 рази на добу з використанням деззасобів.

1.9. Розглянути питання виділення коштів на придбання вакцини проти сезонного грипу контингентам груп підвищеного ризику.

1.10. Вжити невідкладних заходів щодо ліквідації стихійної торгівлі в населених пунктах.

2. Начальнику головного управління охорони здоров’я Кімаковичу В.Й.,головному державному санітарному лікарю Львівської області Павліву Р.М.:

2.1. Продовжити проведення щоденного моніторингу кількості захворівших на грип, ГРЗ та пневмонії , кількості госпіталізованих, виписаних та померлих.

2.2. Продовжити проведення подвірних обходів в населених пунктах з метою раннього виявлення захворілих та надання своєчасної допомоги. У м.Львові забезпечити проведення телефонного опитування мешканців про стан здоров’я.

2.3. Звернутись до Львівської обласної ради про виділення коштів з обласного бюджету на придбання вакцини проти сезонного грипу.

3. Начальнику головного управління охорони здоров’я Кімаковичу В.Й.:

3.1. Встановити меднагляд за контактними, захворілими впродовж 7 днів шляхом телефонного опитування про стан здоров’я. В разі виявлення виявлення ознак ГРЗ забезпечити проведення лікування.

3.2.У лікувально-профілактичних закладах з метою недопущення внутрішньолікарняного розповсюдження захворювання на ГРЗ забезпечити розмежування осіб з соматичною патологією та ознаками ГРЗ.

3.3. Призупинити практику партнерських пологів в пологових стаціонарах та вільне відвідування.

3.4. Забезпечити всіх медпрацівників антисептиками для обробки рук.

3.5. Контролювати виконання тимчасового алгоритму поводження з тілами осіб, померлих від гострої респіраторної вірусної інфекції та заповнення уніфікованої форми для збору клінічних даних хворих з тріадою симптомів в анамнезі: підвищення температури тіла вище 38,5 градусів, кашлем або болем у горлі та задишкою, які лікувалися у відділеннях інтенсивної терапії та видужали (або померли) у закладах охорони здоров”я усіх форм власності та відомчої підпорядкованості відповідно до вимог наказу МОЗ України від 31.10.2009 № 792.

4. Начальнику головного управління охорони здоров’я Кімаковичу В.Й., ректору Львівського національний медичного університету ім.Д.Галицького Зіменковському Б.:

4.1. Передбачити резерв лікарів-реаніматологів шляхом залучення фахівців кафедр медуніверситету, аспірантів при ускладненні епідситуації.

5. Львівській обласній державній телерадіокомпанії (Климович Я.І), відділу зв”язків із ЗМІ та громадськістю апарату Львівської облдержадміністрації (Кулик О.П):

5.1. Забезпечити трансляцію пам’яток для населення щодо перших ознак захворювання, заходів профілактики через засоби масової інформації, гучномовці.

5.2. Створити біжучу стрічку на місцевому телебаченні щодо правил „кашльового етикету”, використання масок і миття рук, дотримання правил особистої гігієни.

5.3. Через засоби масової інформації закликати населення обмежити відвідування супермаркетів, ринків та інших місць масового скупчення людей на період епідемії.

6. Керівникам оздоровчих закладів всіх форм власності:

6.1. Розповсюдити інформаційно-освітні матеріали і пам’ятки для персоналу оздоровчих закладів і хворих щодо поведінки в умовах поширення гострих респіраторних інфекцій.

6.2. Контролювати неухильне виконання протиепідемічних заходів персоналом оздоровчих закладів.

6.3. Передбачити додаткові приміщення для тимчасової ізоляції осіб з підозрою та хворих на гострі респіраторні інфекції. При підозрі на захворювання грипом забезпечити термінову госпіталізацію до профільного стаціонару.

6.4. Про виникнення випадків захворювання персоналу та відпочиваючих на грип та ГРВІ передавати екстрені повідомлення в теритріальні СЕС щоденно до 10.00.

7. Головному державному санітарному лікарю Львівської області Павліву Р.М.:

7.1. Продовжити проведення перевірок об’єктів держсанепіднагляду з питань дотримання санітарного законодавства та протиепідемічного режиму.

7.2. Забезпечити засобами індивідуального захисту, зокрема масками СКП для викориистання особами, що перетинають кордон і мають ознаки ГРЗ.

8. Контроль за виконанням рішення комісії покладаю на головного державного санітарного лікаря Павліва Р.М.

Про це повідомляє Львівська обласна державна адміністрація.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору