Рівне:

Створення та просування сайтів

На Буковині подешевшало м’ясо птиці

Чернівецька область 20-лис, 2009, 11:459 Lobanovskiy 952
Державною інспекцією з контролю за цінами у Чернівецькій області щодекадно проводиться моніторинг цін на споживчому ринку продовольчих товарів першої необхідності. За даними моніторингу цін, на регіональному ринку, станом на сьогодні, порівняно з 10 листопада, спостерігалася зміна середніх рівнів цін на продовольчі товари на торговельних підприємствах, по яких проводиться моніторинг. Знизився середній рівень роздрібних цін на підприємствах торгівлі на птицю (кури-тушка) на 2,9% – з 16,63 грн/кг до 16,15 грн/кг. Зріс середній рівень роздрібних цін на підприємствах торгівлі на молоко жирністю 2,5 відсотка на 1,7% – з 4,22 грн/л до 4,29 грн/л, сметану жирністю 20 відсотків на 3,4% – з 11,61 грн/кг до 12,01 грн/кг, сир кисломолочний жирністю 9 відсотків на 0,9% – з 31,44 грн/кг до 31,71 грн/кг, яйця курячі на 3,3% – з 7,65 грн/дес. до 7,90 грн/дес., цукор на 4,4% – з 6,30 грн/кг до 6,58 грн/кг.
Про це повідомляє Чернівецька ОДА.


Ріст середніх рівнів роздрібних цін на молоко викликаний підвищенням роздрібних цін у трьох підприємств торгівлі, за рахунок надходження даного товару за підвищеними на 4,9% цінами виробника. Збільшення роздрібних цін на сметану пов’язано із отриманням п’ятьма підприємствами торгівлі продукції за підвищеними на 11% та 12,7% цінами виробників. Ріст середніх рівнів роздрібних цін на сир кисломолочний викликаний підвищенням роздрібних цін у чотирьох підприємств торгівлі, за рахунок надходження даного товару за збільшеними на 1% цінами, при одночасному збільшенні середніх рівнів. Підвищення роздрібних цін на яйця курячі пояснюється зростанням цін у чотирьох підприємств торгівлі за рахунок збільшення цін виробників. Збільшення середніх рівнів роздрібних цін на цукор пов’язано із ростом цін у двох підприємств торгівлі внаслідок збільшення цін виробника-фасувальника в межах задекларованого рівня. На інші продовольчі товари, по яких проводиться моніторинг цін, зміни їх середнього рівня не спостерігалося.
Середні рівні роздрібних цін на продовольчих ринках Чернівецької області в порівнянні до попередньої декади зазнали наступних змін. Знизився середній рівень роздрібних цін на продовольчих ринках на птицю (кури - тушка) на 5,7% – з 17,66 грн/кг до 16,65 грн/кг. Зріс середній рівень роздрібних цін на продовольчих ринках на яйця курячі на 3,6% – з 6,85 грн/дес. до 7,10 грн/дес., цукор на 3,8% – з 6,65 грн/кг до 6,90 грн/кг. Збільшення роздрібних цін на яйця курячі викликано підвищенням оптово-відпускних цін виробників, в т.ч. місцевими. Ріст цін на цукор пов'язаний із збільшенням оптово-відпускних цін виробників, розташованих у інших регіонах країни, зокрема Волинській, Тернопільській та Вінницькій областях. На інші продовольчі товари, по яких проводиться моніторинг цін, зміни їх середнього рівня не спостерігалося. Аналізуючи динаміку цін, результати проведеного моніторингу та очікування споживачів на ринку продуктів харчування, слід очікувати подальшого збільшення цін на молоко, і як наслідок, молокопродукти, за рахунок сезонного фактору; цукор та олію соняшникову внаслідок збільшення оптово-відпускних цін виробників. На інші продовольчі товари можна прогнозувати відносну стабільність цін.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору