Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині п’яний голова сімейства жорстоко карав пасинка за непослух

Волинська область 20-лис, 2009, 12:339 Lobanovskiy 844
Вчинив непослух - залазь у льох! На Волині п’яний голова сімейства жорстоко карав пасинка за те, що хлопець не хотів допомагати по господарству. Спосіб напоумити дитину вибрав оригінальний: наставив синців та закрив у холодному погребі.
На горіхи 10-річний Юрко отримав за футбол. Каже, того дня мав би дрова рубати, а хлопці покликали м’яча буцати. Коли нетверезий вітчим побачив, виправдовуватися було вже годі: чоловік кілька разів ударив кулаком, "перетягнув" держаком лопати, а щоби дійшло ліпше - кинув до льоху. Там, серед картоплі, моркви та зимової консервації малий просидів майже годину.
Сергій, свідок:
- Як п’яний, то часто смутку буває. А як тверезий - то ні, нічого. Завжди б’є малого Юрчика, більше нікого не б’є.
З двометрової глибини бідолаху визволив сільський голова. Рятувати дитину він прибіг на прохання матері. У тому, що сталося, каже, винен не лише Петро. Закласти за комір полюбляє і Тетяна.
Іван Гінчук, прип’ятьський сільський голова:
- Основна проблема в тому, що вона сама вживає. Що сама. Навіть з дому виносить. От заб’ють кабанчика, зроблять свіжину - вона може сало занести комусь за горілку. На мою думку, щоби жінка більш негативно до цього відносилась - то б такого не було.
Гроші на оковиту родина витрачає суто соціальні: ті, що держава виділяє на п’ятьох дітей. Загалом, щомісяця Бубели пропивають понад півтори тисячі гривень.
Іван Гінчук, прип’ятьський сільський голова:
- Просто їм дай 10 гривень, і дай 10 тисяч - все одно вони… Немає коштів - тоді не вживають. Нібито і ведуть господарство: Петро тримає і коня, і корову, і свині, і кури, хата нібито не погана.
Змінити горілчані пріоритети подружжя в селі намагалися за допомоги міліції. У 2004-му їх поставили на облік як неблагополучних. Однак користі від цього не додалося. Тепер же за побиття голова родини може загриміти за ґрати одразу за двома статтями.
Роман Сидорук, керівник сектору Шацького РВ міліції:
- Шацьким райвідділом порушена кримінальна справа по статті 146 - незаконне позбавлення волі малолітнього і по статті 126 - нанесення побоїв. Наразі проводиться досудова перевірка. Бубелі Петру Олександровичу вже пред’явлено обвинувачення, він дав підписку про невиїзд.
Петро, вітчим постраждалого:
- Ну, трохи я розсердився, він не слухався. А ще був у стані сп’яніння. І так получилося, що я закрив його. Погано зробив. Виную себе.
Що чоловіка посадовлять, найбільше переймається Тетяна. Маючи на руках п’ятьох неповнолітніх, зізнається: без нього дітвору на ноги не поставить. Господарство занепаде, а будинок розвалиться. Можливо, саме тому винним в інциденті вважає власного сина.
Тетяна, мати постраждалого:
- Він не дивився за малим. Той по калюжах бігав, а він не дивився, був у хаті. Що він є, що його нема… Не слухає. Кажу, Юра, понамощуй - тоже не хоче. Я хочу побігати, а скільки ж можна бігати?..
Доки крапки над "і" ставитиме слідство, а згодом суд. Самого Юрка вже вирішено тимчасово влаштувати в санаторії. Кажуть, попри нарікання батьків, хлопчина добре навчається і зовсім не завдає клопоту із дисципліною. Якщо ж найближчим часом подружжя не покине пити, то й інших їхніх малюків також відправлять до інтернатів.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Волинська область НТН.

НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору