Рівне:

Створення та просування сайтів

Територіальні громади вирішуватимуть де і за яких умов складуватиметься сміття в Тернопільській області

Тернопільська область 20-лис, 2009, 14:259 Lobanovskiy 848
19 листопада 2009 року сесія Тернопільської обласної ради розглянула питання «Про хід виконання рішення Тернопільської обласної ради від 6 жовтня 2009 року №780 «Про проведення громадських слухань».
Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського об‘єднання «Свобода».


Нагадаємо, що 10 листопада 2009 року у сесійній залі Тернопільської обласної ради відбулися громадські слухання з обговорення містобудівної документації розміщення об’єкта тимчасового складування твердих побутових відходів. За словами представника фракції ВО «Свобода» Леоніда Бицюри, «…вони не були проведені належним чином. Обласна держадмінстрація обрала Миролюбівку для тимчасового складування сміття у тюках, однак в обговоренні цього питання не взяли участь представники миролюбівської громади. Вони також не представлені у складі погоджувальної комісії, яка повинна тепер опрацювати результати громадського обговорення, пропозиції та зауваження, висловлені його учасниками».
«Кількома особами був спровокований конфлікт громади, який сьогодні переріс у війну громади», - зазначив з приводу питання сміття Леонід Бицюра, - «Чому ми зараз займаємося саме Миролюбівкою, а не розглядаємо усі варіанти придатних до складування сміття полігонів на території області? Тому що не було конструктивного діалогу з громадами. Ми не запропонували їм конкретний соціальний пакет, який був би привабливим для будь-якого населеного пункту Тернопільщини, оскільки пропонував би ремонт шкіл та доріг, лікувальних установ та клубів, освітлення доріг чи інші соціальні блага, яких потребує та чи інша територіальна громада”.
Голова фракції ВО «Свобода» в Тернопільській обласній раді Олег Сиротюк звернувся до присутніх зі словами: «Ми наполягаємо на проведенні громадських слухань. На місцевому рівні територіальна громада має право здійснювати свою волю через референдуми та обговорення, рішення таких громадських зборів не можуть мати лише рекомендаційний характер. Громада має право бути почутою. Тих завдань, які ми ставили перед проведеними громадськими слуханнями, не виконано. Ми вимагаємо визнати їх недійсними, а також визнати незадовільною роботу групи, яка готувала їх проведення».
Обговоривши всі пропозиції, депутати Тернопільської обласної ради визнали незадовільним виконання рішення Тернопільської облради від 6 жовтня 2009 року «Про проведення громадських слухань». Громадські слухання від 10 листопада 2009 року визнані такими, що були проведені у невідповідності до рішення обласної ради. Депутати зобов’язали робочу групу забезпечити виконання рішень облради в повному обсязі, а громадські слухання провести на території тих громад, де планується розміщення об’єктів поводження з твердими побутовими відходами.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору