Рівне:

Створення та просування сайтів

У Чернівцях епідпоріг перевищено ще в 1,2 рази

Чернівецька область 23-лис, 2009, 10:439 Lobanovskiy 872
На 47 тижні епідпоріг у Чернівцях ще перевищено в 1,2 рази, в області – в 4,9 рази. Тому продовження до 27 листопада карантину в навчальних закладах та обмежувальних заходів на ринках, інших місцях скупчення людей є обгрунтованим. Такий висновок зроблено 20 листопада на засіданні міської надзвичайної протиепідемічної комісії.
Про це повідомляє Чернівецька міська рада.


З 16 жовтня на ГРЗ та грип перехворіло понад 34 тисячі чернівчан або 14% населення міста. Хвороба не обминула майже 12 тисяч дітей , що становить понад 35% дитячого населення міста .

За період епідемії перехворіло 507 медичних працівників міста, 33 з них було госпіталізовано з важким перебігом хвороби. .

Загалом у міські лікувальні заклади було госпіталізовано 735 пацієнтів . На сьогодні понад 270 з них вже виписано та взято під диспансерний нагляд.

Подвірними обходами, до проведення яких було залучено інтернів медичного університету, охоплено 53627 чернівецьких сімей. Виявлено 444 хворих, 11 з яких потребували термінової госпіталізації.

Станом на 20 листопада щодоби в місті реєструється в середньому 400 хворих на ГРЗ та грип, четверта частина яких діти. Тому міська надзвичайна протиепідемічна комісія звернулася до батьківської громадськості з проханням посилити контроль за дотриманням дітьми карантинних заходів, обмежити відвідування ними місць масового скупчення людей, не дозволяти з’являтися у таких місцях, в разі нагальної потреби, без захисної маски.

25 листопада відбудеться чергове засідання міської надзвичайної комісії, на якому розглядатиметься питання про доцільність відновлення навчання у школах та виховного процесу у дитсадках. Міському управлінню освіти доручено підготувати усі навчальні, дошкільні та позашкільні заклади міста до прийому дітей, провести увесь комплекс дезінфекційних заходів, з метою своєчасного виявлення хворих на грип та ГРВІ організувати проведення щоденного медичного спостереження за персоналом та учнями (вихованцями) після відновлення навчального процесу, вивчити можливість запровадження посиленого харчування школярів, охопити більшу кількість учнів гарячим харчуванням, вирішити питання переведення на навчання по класам, відмовившись тимчасово від кабінетної системи. Спільно з управлінням охорони здоров’я до 25 листопада освітяни мають визначити механізм надання довідок-допусків до навчальних, дошкільних закладів дітей та персоналу після перенесених захворювань.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору