Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові конфлікти між мешканцями та владою вирішуватимуть шляхом примирення

Львівська область 23-лис, 2009, 11:309 Lobanovskiy 832
У Львові вирішуватимуть конфліктні ситуації між мешканцями та виконавчою владою шляхом примирення. Для України є безпрецедентним рішення органу місцевого самоврядування про застосування у своїй діяльності примирювальних процедур.
Про це повідомляє Юрій Михайлов, Львівська міська рада.


Конфліктні ситуації громадян та юридичних осіб з органами публічної влади крім вже звичного судового способу можна вирішувати шляхом використання альтернативних методів: медіації та примирення.
Громадська організація Центр досліджень місцевого самоврядування пропонує вирішення спорів, використовуючи медіацію, що сприятиме його врегулюванню за участю «нейтральної сторони», у цьому випадку ГО Центр досліджень місцевого самоврядування.
Сьогодні виконавчий комітет розглядатиме питання про участь міської ради у проекті «Сприяння ефективному вирішенню публічно-правових спорів між громадянами та органами влади». Відповідно до цього рішення юридичне управління спільно з ГО Центр досліджень місцевого самоврядування застосовуватимуть примирення у публічно-правових спорах, у яких задіяні виконавчі органи міської ради.
До сьогодні мешканці вирішували спірні питання з міською владою виключно у судах, строк розгляду яких може тягнутись місяцями, а то й роками.
Впровадження процедур примирення дасть змогу львів’янам оперативно, по-іншому вирішувати конфліктні питання.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору