Рівне:

Створення та просування сайтів

Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук сьогодні бере участь в засіданні Національного Конгресу місцевих та регіональних влад України

Рівненська область 03-лют, 2010, 12:379 Lobanovskiy 980
Захід відбувається в Києві в Конгрес холі «Президент Готелю». Його учасниками є представники обласних та районних рад. На порядку денному – питання, пов’язані з формуванням місцевих бюджетів на поточний рік на новій правовій основі та обговорення проекту Бюджетного Кодексу. Спільні пропозиції за результатами засідання будуть подані до Кабінету Міністрів України.
Рішення про скликання першої сесії Конгресу було прийняте в рамках підписання 25 січня 2010 року Угоди про співпрацю і взаємодопомогу між Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад та Українською асоціацією місцевих та регіональних влад у форматі Національного конгресу місцевого самоврядування. Тоді вищезазначені структури вирішили діяти в новому – об’єднаному форматі.
Як зазначено в Угоді, основною метою Конгресу є забезпечення спільної діяльності сторін, спрямованої на формування державної регіональної політики, удосконалення територіальної організації влади. Завданнями Конгресу є: подання на розгляд Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, органів виконавчої влади пропозицій щодо зміцнення місцевої демократії, удосконалення територіальної організації влади, розвитку міжбюджетних відносин, захисту інтересів територіальних громад, органів місцевого самоврядування. Рішення Конгресу також мають сприяти налагодженню співробітництва між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади.
Перед засіданням Конгресу, голова обласної ради Олександр Данильчук візьме участь у засіданні Правління асоціації, на якому розглядатимуть проекти нормативних актів з питань місцевого самоврядування та діяльності асоціації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору