Рівне:

Створення та просування сайтів

Європейський тиждень місцевої демократії на Тернопільщині

Тернопільська область 10-лис, 2009, 13:149 Lobanovskiy 873
Голова ОДА Юрій Чижмарь підписав розпорядження, яким передбачено провести в області Європейський тиждень місцевої демократії.
Планується, що згаданий захід відбудеться 9-18 грудня 2009 року.
Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.


"Європейський тиждень місцевої демократії" – це загальноєвропейська кампанія, яка передбачає одночасне проведення на національному та місцевому рівні комплексу заходів, націлених на активізацію процесів розповсюдження інформації щодо принципів та досягнення місцевої і регіональної демократії у Європі, сприяння обізнаності громадян щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та їх залучення до прийняття управлінських рішень .
В Україні щорічне проведення заходів Європейського тижня запроваджено Указом Президента України "Про Європейський тиждень місцевої демократії" з нагоди 10-ї річниці ратифікації Україною Європейської хартії місцевого самоврядування та на підтримку ініціативи Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи.
В рамках цього тижня органам місцевого самоврядування рекомендовано проводити заходи, спрямовані на ознайомлення населення, передусім молоді, з діяльністю сільських, селищних, міських рад та їх виконавчих органів, районних та обласних рад, зокрема дні відкритих дверей, відкриті засідання рад, громадські слухання з важливих питань місцевого значення тощо.
В 2008 році Європейський тиждень місцевої демократії стартував 13 жовтня 2008 року в 47 країнах-членах Ради Європи.
Загалом проведення у 2007-2008 років Європейського тижня стає доброю нагодою не лише для кращого залучення громадян до місцевого самоврядування, але й для підтвердження європейського вибору нашої країни.
Щорічне проведення такого тижня загострюватиме увагу всіх гілок, інститутів влади та політичних сил на необхідності реалізації довготривалої стратегії зміцнення місцевої демократії через ефективну взаємодію територіальних громад, інституцій громадянського суспільства, місцевої влади.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору