Рівне:

Створення та просування сайтів

Вересу бути!?!

Спорт 10-чер, 2010, 13:549 prov 1 231
Вересу бути!?!


Попри те, що до вирішення всіх нагальних проблем щодо єдиного професійного футбольного клубу Рівного та щодо центрального стадіону “Авангард” ще далеко, надія на позитивне вирішення цих питань є. Саме так зараз можна говорити. Впродовж місяця відбулося дві конструктивні зустрічі заступника голови Рівненської ОДА Олексія Губанова із футбольними функціонерами області, тренерами, представниками ЗМІ.
У понеділок заслухали пропозиції робочих груп з вивчення стану та вироблення пропозицій щодо розвитку футболу в Рівненській області. Доволі конструктивна розмова тривала майже три години. Зокрема, визначено суму, яка на етапі становлення команди буде значною підтримкою. Як сказав президент ФК “Верес” Ігор Климишин, для нормального фінансування достатньо 3,5 мільйона гривень. Ця сума дозволить боротися команді за перші п’ять місць у другій лізі. Кошти необхідні для виплати заробітної плати футболістам та тренерському штабу, на харчування, медикаменти, виїзди та навчально-тренувальні збори, вступний внесок тощо. Якщо із сумою визначилися доволі швидко, то довше довелося визначати, звідки та яку суму брати. Найбільш вірогідним буде створення Відкритого чи Закритого Акціонерного товариства, куди входили б ФК “Верес” та стадіон “Авангард” (одне без іншого існувати не може!) із залученням приватних та комунальних підприємств.
Вивчено можливості підвищення ефективності використання стадіону “Авангард”, оптимізацію проведення заходів обласного рівня та мережі спортивних закладів області, підвищення рівня популярності заходів з футболу, розробки механізмів залучення додаткового фінансування для розвитку футболу в області та підтримки ФК “Верес” тощо.
Найближчим часом відбудеться чергова зустріч, де буде підбито проміжний підсумок роботи. Наступним етапом буде зустріч із представниками бізнесу, без чиєї допомоги відродження рівненського футболу та спасіння “Вереса” неможливе. А часу залишається все менше, адже вже 24 липня стартує новий сезон. Сподіваємося, що він стане поворотним у житті ФК “Верес”, стадіону “Авангард” та всього рівненського футболу.
Заключний матч нинішнього сезону рівненський “Верес” проводив вдома проти переможця групи — чернівецької “Буковини”. Гості святкували перемогу, забивши два голи у першому таймі. Проте грою чемпіон не вразив нечисленних вболівальників Рівного. Демонструючи такий футбол у першій лізі, чернівчанам буде складно набирати очки.
Футболісти “Буковини” активно розпочали поєдинок. Заволодівши територіальною перевагою, гості намагалися на старті зустрічі забити гол. Перший небезпечний момент виник на десятій хвилині. Павло Печинський нейтралізував ногами небезпечний удар Сергія Дяченка. За хвилину нікому із чернівчан не вдалося замкнути небезпечний удар Олександра Донця. Після цього активність “Буковини” різко впала. Відчувши зменшення тиску на свої ворота, активізувалися господарі. Чи не перша атака ледь не завершилася голом. Ігор Хлібович пройшов по флангу і зробив націлену передачу на Володимира Гайдука. Удар останнього в боротьбі із захисником був вище воріт. Через декілька хвилин Андрій Оксенюк перевірив на пильність воротаря “Буковини”. Відчувши небезпеку, чернівчани перевели гру на половину господарів і зуміли відзначитися. Спершу Павло Іванов перевірив на міцність штангу воріт “Вереса”. Вже наступна атака завершилася голом. Степан Маковійчук відгукнувся на передачу партнера і пробив — 0:1. За п’ять хвилин “Буковина” подвоїла рахунок. Після подачі кутового найспритнішим у воротарському майданчику виявися Петро Климус.
Початок другої половини, як і увесь другий тайм, пройшов під акомпанемент замін. Впродовж другої половини тренери зробили тринадцять замін з чотирнадцяти. Активністю на футбольному полі, особливо після перерви, відзначився Владислав Коробкін. Кращий бомбардир команди “Буковина” та групи А намагався забити свій 15 гол. В кількох моментах на заваді ставав воротар “Вереса” Павло Печинський, в інших Владислав хибив. Реальну можливість забити 15 гол Коробкін втратив на 42 хвилині — не зумів дотягнутися до м’яча після прострілу з флангу. Через три хвилини “Верес” відповів контратакою, яка могла завершитися голом. На жаль, Дмитро Сташко прогавив свій шанс. До завершення поєдинку рахунок так і не змінився.
У підсумку “Верес” набрав 16 очок і посів дев’яте місце у турнірній таблиці. Переможцем стала “Буковина” — 48 пунктів.
Результати ігор заключного туру: “Бастіон” — МФК “Миколаїв” — 2:2, “Єдність” — “Карпати-2” — 3:0, “Львів-2” — “Скала” — 0:0, “Рось” — “Нива” — 1:3.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору